VPS pyrkii takaisin voittojen tielle – edellisestä täydestä pistepotista viisi viikkoa

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura kohtaa tänään sunnuntaina kotonaan Ilveksen Veikkausliigassa.

Pitkään sarjaan kärkipäässä viihtyneet vaasalaiset ovat pudonneet viime viikkojen huonon vireen vuoksi jo kuudenneksi, joskin matkaa toiseen sijaan on vain viisi pistettä.

Joukkueen edellisestä voitosta Veikkausliigassa on kulunut viisi viikkoa, jolloin VPS voitti Interin Elisa Stadionilla 3-2.

Kotivoitot ovat muutenkin olleet harvassa VPS:lla, sillä täysi pistepotti on jäänyt Vaasaan vain kolmesti tällä kaudella.

Sunnuntain tehtävä ei ole helppo, kun vastaan asettuvat Jarkko Wissin suojatit, jotka ovat pelanneet tappioitta nyt kahdeksan ottelua.

VPS:n päävalmentajalla Petri Vuorisella on ollut selkeä kaava, miten hänen joukkueensa on valmistautunut viikonlopun vääntöön.

– Siinä pitää pitää aina tasapaino, että miten paljon vastustajaan keskitytään valmistavan viikon aikana. Me olemme käyneet lähinnä läpi omaa pelaamistamme ja asioita, joita haluamme parantaa. Pääpaino on ollut omassa pelissä, vaikka olemmekin käyneet läpi vastustajaa niin joukkueena kuin yksilöinä, kertaa Vuorinen seuran sivuilla.

– Olemme viilanneet pelin avaamista, jotta tulisimme siinä vieläkin paremmaksi; Miten annamme tukea kun avaamme alhaalta ynnä muuta. Olemme myös läpikäyneet murtautumista, jotta saisimme siihen lisää yhteistä ajatusta ja tekemisestä vielä saumattomampaa, sekä tehokkaampaa.

– Tietysti myös puolustamiseen ja siihen, miten lähdemme prässäämään, olemme keskittyneet. Asiat ovat olleet monilta osin tuttujakin.