Evertonin hyökkääjän Wayne Rooneyn mahdollinen kutsu Englannin maajoukkueeseen on herättänyt paljon keskustelua Britteinsaarilla.

Tapaus jakaa mielipiteitä. Osa muistaa Rooneyn, 31, viime kaudelta Manchester Unitedissa, jossa hän istui penkillä ja pääsi kentälle vain satunnaisesti. Osan mielestä hän on uudestisyntynyt palattuaan kesällä Evertoniin 13 vuoden tauon jälkeen. Englantilaishyökkääjä on iskenyt kaksi maalia Evertonille kahdessa Valioliigan ottelussa.

Muun muassa Englannin maajoukkueen entinen tähtipelaaja, vuoden 1966 MM-loppuottelun hattutempullaan ratkaissut Geoff Hurst ei haluaisi nähdä Rooneya enää Kolmen leijonan paidassa.

– Hän (Gareth Southgate, Englannin valmentaja) on tehnyt joitain rohkeita valintoja, ja rohkea valinta, jonka hän voisi tehdä olisi päättää Wayne Rooneyn maajoukkueura, sanoi Hurst Goalin mukaan

– Hän on ollut kerrassaan fantastinen pelaaja. Viime kaudella hän ei pelannut seuratasolla Manchester Unitedissa säännöllisesti. Jos et pelaa säännöllisesti seuratasolla, sinun ei kuuluisi edustaa Englantia.

– En välttämättä kutsuisi sitä rohkeaksi päätökseksi jättää Wayne Rooneya peluuttamatta. Jos minä olisin vastuussa maajoukkueesta, soittaisin Waynelle ja sanoisin: ”Kiitos kaikesta”.

Rooneylla on kuitenkin myös runsaasti puolustajia, kuten Evertonin kapteeni Phil Jagielka, joka uskoo, että Rooney on yhtä hyvässä kunnossa kuin aina ennenkin.

– Waynelle ei viime kaudella annettu mahdollisuutta pelata niin paljon kuin hän olisi halunnut. Hän keskittyy nyt jalkapalloon Evertonissa, ja jos Englanti kaipaa vielä häntä, hänellä on yhä maaleja varastossa.

– Hän on Englannin kaikkien aikojen maalintekijä. Olen onnekas, kun olen saanut pelata Waynen kanssa niin monta kertaa, ja hän näyttää oleva yhtä hyvässä kunnossa kuin aina ennenkin, yhtä nälkäinen kuin aina. Toivottavasti se on hyvä merkki meille.