Englannin jalkapalloliitto FA on antanut Sutton Unitedin entiselle maalivahdille Wayne Shaw’lle 375 punnan sakon sekä kahden kuukauden toimintakiellon vedonlyöntiin liittyvistä sääntörikkomuksista, kertoo Daily Echo.

Shaw, 45, nousi maailmanlaajuiseen julkisuuteen, kun hänen silloinen joukkueensa, Englannin viidennen sarjatason Sutton United, kohtasi helmikuussa Arsenalin FA Cupin viidennellä kierroksella.

Suttonin varamaalivahti söi joukkueensa vaihtopenkillä piirakkaa tv-kamerojen edessä. Eräs vedonlyöntiyhtiö oli asettanut Shaw’n tempauksen ennen ottelua kohteekseen kahdeksan kertoimella.

Shaw’n katsottiin vaikuttaneen toimillaan tahallisesti vedonlyöntiin. Englannin jalkapalloliitto päätti maalivahdin rangaistuksesta keskiviikkona. Hän sai myös tempauksensa jälkeen potkut Sutton Unitedista.

Tapaus sai keväällä paljon huomiota, ja Shaw’sta tuli nopeassa ajassa julkisuuden henkilö, jota pyydettiin useisiin mainoskampanjoihin mukaan. Hän kertoi kuitenkin itse toukokuussa, että katuu tekoaan ja on ollut masentunut tapahtuneen jälkeen.

– Maailmani kaatui. Puhkesin kyyneliin. En ollut ikinä saanut potkuja koko elämäni aikana. Mietin sitä joka päivä ja tulen varmasti miettimään vielä pitkään, sanoi Shaw Daily Echon mukaan.

– Olen ollut masentunut. En nukkunut hyvin ja tunsin, kuinka stressi painoi päälle. Vatsani on vieläkin solmussa. Ottelua seuranneena päivänä minua odotti tilanne, jossa minun oli joko erottava tai he erottaisivat minut.

– Kukaan ei halunnut kuulla minun versiotani. Seuran ensireaktio oli, että he eivät halunneet olla missään tekemisissä sen kanssa.

– En ole tienannut tapauksesta mitään, eivätkä ystävänikään ole.