Gareth Southgatella posiitivinen ongelma – supertähtien vaikeat illat eivät horjuta Englantia

© Kuva: Getty Images

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate elää miehistönsä kanssa jännittäviä aikoja. Hänen supertähtiään pursuava joukkueensa porskuttaa oman Euroopan MM-karsintalohkon kärjessä.

Yksi esimerkki positiivisesta pelaajaongelmasta on Raheem Sterling. Pelaaja vaihdettiin perjantaina Maltaa vastaan puoliajalla pois, ja sisään tuli toinen timanttinen pelimies Marcus Rashford.

Voisi kuvitella, että supertähdet ottaisivat Maltan kokoista lilliputtia vastaan kentältä poisoton epäluottamuslauseena. Valmentajan mukaan Sterlingin vaihtoon ottaminen oli vaikeaa, mutta pelaaja itse suhtautui tilanteeseen kuitenkin ”todella ammattimaisesti”.

Southgate ei lyttää brittiä BBC:n tekemässä jutussa, vaikka MM-karsintaottelu Maltaa vastaan ei aivan nappiin mennytkään.

– Voit voittaa ihmisiä ahtaissa tiloissa. Joskus se tapahtuu ja joskus ei. Raheem oli (perjantain Malta-pelissä) jälkimmäinen. Hän tulee takaisin, päävalmentaja analysoi yhden supertähtensä iltapuhdetta Maltaa vastaan.

Seuraavan kerran Sterling joukkuekavereineen on tulessa maanantaina. Englanti kohtaa MM-karsintojen F-lohkon kärkiottelussa Slovakian huomenna.

Voitolla maa olisi jo todella lähellä MM-kisakonetta.

– He ovat vahvoja, he ovat ylpeitä, heillä on hyviä pelaajia kuten Marek Hamsik, joka voi kiusata meitä, joten meidän on oltava hyvin valmistautuneita, päävalmentaja listaa.

– Se on loistava tilaisuus meille. Meillä on kotipeli, ja jos saavutamme oikean tuloksen, olemme käytännössä Venäjällä, päävalmentaja mietti.

Englanti on siis lohkonsa kärjessä. Viisi voittoa ja kaksi tasapeliä ovat tuoneet hienot 17 pistettä.