West Bromwich Albion on päättänyt antaa keskikenttäpelaajalleen Jake Livermorelle pidennetyn loman. Joukkueen managerin Tony Pulisin mukaan 27-vuotiaan Livermoren on annettava toipua ”henkisestä väsymyksestä”.

Englannin maajoukkueessa viisi kertaa esiintynyt Livermore oli sivussa West Bromin kokoonpanosta jo lauantaina, kun Albion pelasi maalittoman tasapelin West Hamia vastaan. Hän ei tule olemaan mukana myöskään keskiviikkona, kun West Brom kohtaa Manchester Cityn liigacupissa.

Pulis toivoo, että Livermore olisi hänen käytettävissään viikon päästä maanantaina Arsenalia vastaan.

– Hän on niin hyvä pelaaja meille, emmekä halua, että hän vaipuu syvemmälle ja syvemmälle, sanoi Pulis BBC:n mukaan.

Livermoren mukaan päätöksen takana oli tarkoitus antaa hänelle fyysistä lepoa, sillä hänellä on ollut vähemmän aikaa palautua maajoukkuetehtävien takia. Hän oli Englannin maajoukkueen mukana sekä kesä- että lokakuussa.

– Seura päätti, että nyt oli oikea ja ainoa aika antaa minulle muutama päivä vapaata, jotta voisin lepuuttaa kroppaani. Minulla ei ollut tähän aikaa kesällä maajoukkuetehtävien takia ja koska halusin osallistua preseasonille alusta lähtien uusien joukkuekavereideni kanssa.

Livermore kärysi kokaiinista vuonna 2015. Hänen vastasyntynyt poikansa oli kuollut hieman yli vuosi sitten. Englannin jalkapalloliitto FA päätti olla antamatta hänelle pelikieltoa ”ainutlaatuisten olosuhteiden” takia.

– Livermoren huushollissa on kaikki hyvin, mutta kiitos teille, jotka osoititte huolenne.