Huuhkajat julkisti maanantaina joukkueensa MM-karsintaotteluihin Kroatiaa ja Turkkia vastaan. Monien ihmetykseksi päävalmentaja Markku Kanervan valitsemaan ryhmään ei mahtunut Itävallassa hyvää kautta pelaava hyökkääjä Roope Riski.

Riski, 26, on pommittanut Itävallan pääsarjan jumbojoukkueelle St. Pöltenille yhdeksässä liigaottelussa neljä maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. St. Pölten hakee Tipico Bundesligassa vielä ensimmäistä voittoaan. Kauden ensimmäisten ottelujen saldo on kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota.

Suomalaishyökkääjä heilutti verkkoja kertaalleen myös Itävallan cupin ottelussa, jossa SK Austria Klagenfurt pudotti St. Pöltenin kilpailusta maalein 2-1.

Joukkueen kehnosta menestyksestä huolimatta Riski on nauttinut pelaamisesta uudessa seurassaan.

– Täällä hommat skulaa aika hyvin. Olen tykännyt tosi paljon tästä paikasta. Elämä hymyilee, kertoi Riski Iltalehdelle.

– En ole paikkoja mokaillut täällä. Siitä se ei ole ollut kiinni. Aika tehokasta on ollut viime aikoina.

Kanerva valitsi maajoukkueen hyökkäysosastolle Teemu Pukin (Bröndby), Joel Pohjanpalon (Bayer Leverkusen), Eero Markkasen (Dynamo Dresden) ja Jasse Tuomisen (BATE Borisov).

Riski myöntää, että oli pettynyt, kun maajoukkuekutsua ei tullutkaan.

– Varsinkin kun peli on Turussa, odotin tosi paljon, että olisin päässyt mukaan ja pelaamaan, mutta ei tällä kertaa riittänyt.

– Ymmärrän, ettei ole helppo jättää ketään hyökkääjiä pois, mutta odotin, että olisin päässyt. Minulla on semmoinen fiilis, että olen elämäni kunnossa ja parempi kuin olen koskaan ollut.

– Vähän ihmettelin, etten mahtunut mukaan, mutta ei auta. Ei sinne väkisinkään viitsi lähteä, jos ei kutsua tule. Pitää vain olla kärsivällinen ja odottaa.

Vuonna 2015 debyyttinsä Huuhkajissa tehnyt Riski on pelannut A-maajoukkueen kanssa viisi kertaa. Hän voitti viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 osumalla pelatessaan Seinäjoen Jalkapallokerhon riveissä. Riski vietti alkuvuoden 2017 lainalla Saksan kolmannella sarjatasolla SC Paderbornissa. Saksalaisseura ei käyttänyt hänen sopimuksessa ollutta osto-optiota.

Kroatia – Suomi 6.10.2017 Rijeka

Suomi – Turkki 9.10.2017, Turku