Suuri ja mahtava Bayern München hävisi vieraskentällä Paris Saint-Germainille tylysti maalein 0-3 keskiviikkoiltana Mestarien liigassa. Pahasti näyttää siltä, että Bayern on ajautumassa kriisiin.

Bayernia voisi verrata tietyllä tapaa Veikkausliigassa pelaavaan HJK:hon.

Carlo Ancelotti on toista kautta Bayern-miehistön peräsimessä. Edellinen kausi päättyi Bundesliigan mestaruuteen, mutta pieni pettymys kausi silti kokonaisuudessaan oli. Bayernia voisi verrata tietyllä tapaa Veikkausliigassa pelaavaan HJK:hon. Bayernille ei kelpaa vain liigamestaruus Saksassa. Sama tilanne on myös HJK:lla, jolta halutaan nähdä menestystä eurokentillä ja liigamestaruutta pidetään vuodesta toiseen selviönä.

Borussia Dortmund vei viime kaudella cupin, eikä Bayern menestynyt myöskään Mestarien liigassa. Real Madrid pudotti saksalaismiehistön puolivälierissä kyseenalaisilla osumilla. Joka tapauksessa menestys jäi silti ohueksi eurokentillä. Saksan mestaruus tuli silti näytöstyyliin 15 pisteen erolla RB Leipzigiin.

Mestaruuden myötä Ancelotti sai jatkaa töitään, sillä jos mestaruus olisi karannut, ei italialaiskäskijä istuisi enää Bayern Münchenin penkin päässä. Töitä on varmasti sen eteen tehty, että joukkue parantaisi tällä kaudella edellisestä, mutta jokin mättää.

Saksalaisen Sport Bildin mukaan Ancelottin asemaa päävalmentajana arvioidaan torstai-iltapäivänä kriisipalaverissa. Lue lisää täältä.

Vaikea alkukausi

Alkukausi on lähtenyt kangerrellen käyntiin myös Bundesliigan puolella. Hoffenheim kaatoi Bayernin ja Wolfsburg saalisti yhden pisteen Allianz Areenalta.

Viimeisin särö tuli, kun PSG:n miljoonamiehistö vyöryi saksalaisten yli Mestarien liigassa, lue lisää täältä. Sellaista ylivoimaa Bayernia vastaan ei olla vähään aikaan nähty Euroopan kentillä.

Se myös kertoo siitä, ettei Bayern ole löytänyt ikääntyneiden tähtipelaajien tilalle uusia korvaajia.

Bayern teki selväksi kesän siirtoikkunan aikana, ettei se aio käyttää PSG:n kaltaisia rahasummia siirtoihin. Päätös on ihailtavaa idealismia, mutta sillä voi olla myös kohtalokkaat seuraukset. Bayernin kallein siirto kesän aikana oli Lyonista reilulla 40 miljoonalla eurolla hankittu Corentin Tolisso. Real Madridista hankittiin fiksulla lainasopimuksella tähtistatuksen omaava James Rodriguez.

Valitettava totuus Bayernin kannalta on se, että joukkueen nykyiset tähtipelaajat alkavat ikääntyä. Arjen Robbem, Franck Ribery, Arturo Vidal sekä Thomas Müller eivät ole ikäloppuja, mutta eivät he ole myöskään enää parhaassa iässä jalkapalloilijana. Ancelotti istutti Riberyn ja Robbenin vaihtopenkille PSG:tä vastaan, ja saattoi tehdä siinä myös isoimman virheensä. Se kertoo myös siitä, ettei Bayern ole löytänyt ikääntyneiden tähtipelaajien tilalle uusia korvaajia.

– Olemmeko Ancelottin takana? En vastaa tuohon kysymykseen. Se oli kivulias tappio ja voimme puhua siitä. En myöskään kommentoi valmentajan valintoja, koska yksikin sana voi olla liikaa.

– Tärkeintä on nyt se, että pysymme joukkueena. Meidän pitää löytää rauhallisuus ja kuka tahansa, joka nostaa tyytymättömyytensä esiin, ei auta joukkuetta, Robben sanoi paljonpuhuvasti PSG-ottelun jälkeen.

Useita tulitikkuja palaa jo

Ancelottin motivaatiosta on ollut puhetta ja miehen uskotaan lähtevän kuluvan kauden jälkeen. Kokenut valmentaja on itsekin kommentoinut huhuja ja nostanut esiin seuroja, joissa voisi valmentaa tulevaisuudessa. Toki hän on myös samaan hengenvetoon muistuttanut olevansa tyytyväinen Bayernin peräsimessä.

Viimeisin, ja ehkä tulosten kannalta suurin, tulitikku syttyi, kun kapteeni ja ykkösmaalivahti Manuel Neuer loukkaantui.

Sytykkeitä kunnon roihulle tuntuu riittävän Münchenissa. Viimeisin, ja ehkä tulosten kannalta suurin, tulitikku syttyi, kun kapteeni ja ykkösmaalivahti Manuel Neuer loukkaantui. Neuerin vasen jalkapöytä murtui harjoituksissa viime viikolla. Neuerin odotetaan palaavan maalinsuulle vasta ensi vuoden puolella.

PSG-ottelu osoitti tylyllä tavalla, ettei kakkosmaalivahti Sven Ulreichista ole korvaajaksi maailman parhaalle maalivahdille. Eikä se ole mikään yllätys, Neuer vain sattuu olemaan jopa yksi kaikkien aikojen kovimmista kassareista. Bayern ei varautunut kesän aikana siihen, että Neuerille kävisi jotain, vaikka mies loukkasi vasemman jalkansa jo viime keväänä ensimmäisen kerran ja kuntoutti itseään koko kesän. Siirtohuhuissa pyöri muuan Lukas Hradecky, joka on Eintracht Frankfurtissa todistanut tasonsa.

Bayernin nykyisestäkin kokoonpanosta löytyy kyllä laatua. Voi hyvin olla, että baijerilaismiehistö tekee tarvittavat korjausliikkeet ja nousee Bundesliigassa pian sarjakärkeen. Mutta mihin Bayernin repaleiset eväät riittävät Mestarien liigassa? Ei ainakaan PSG-ottelun perusteella viime kautta pidemmälle.

Tulipalon lopullinen sammuttaja saattaa löytyä kauden jälkeen Hoffenheimista ja hänen nimensä on Julian Nagelsmann.

Mutta riittääkö enää pelkkä Bundesliigan mestaruus Bayernille? Riittääkö se Ancelottille? Mitä tekevät ikääntyvät tähtipelaajat? Tulipalon liekit saattavat roihuta liigamestaruudesta huolimatta ensi kesänä.

Tulipalon lopullinen sammuttaja saattaa löytyä kauden jälkeen, vastoin seuran tapoja, isolla rahalla Hoffenheimista ja hänen nimensä on Julian Nagelsmann.