Perparim Hetemaj on Chievon herra ja hidalgo – ”Moni oli pukukopissa silmät pyöreänä”

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen tukipilareihin kuuluva Martti Haukioja siirtyi kesällä Perparim Hetemajn seurakaveriksi Serie A:han AC Chievo Veronan organisaatioon.

Haukioja vakuutti heinäkuussa Chievon seurajohdon, kun 17-vuotias puolustaja oli testattavana Italiassa. Nuorukainen allekirjoitti yksivuotisen lainasopimuksen Chievon kanssa.

– Kävin heinäkuussa testillä ja valmennus oli erittäin tyytyväinen siihen, mitä siellä tein ja halusivat minut sinne, Haukioja kertoi Huuhkaja tv:lle.

Sopimus on todellinen näytönpaikka Haukiojalle. Tulosta on tultava heti ensimmäisenä vuotena, mikäli mies haluaa jatkaa tulevinakin kausina Serie A -organisaatiossa. Haukioja aloittaa harjoittelun Primavera-joukkueessa, eli käytännössä seuran A-junioreissa.

– Se on nyt paikka näyttää. Pitää onnistua ja haluan onnistua. Se on ainakin hyvä paikka olla, että varmasti menen eteenpäin siellä.

– Hyvin vähän on vielä tullut valmennuksen kanssa keskusteltua, kun ei ainakaan vielä tuo italian kieli taivu. Tavoite on päästä pelaamaan Primaverassa, Haukioja täsmensi.

Pitkään jo Italiassa pelannut Hetemaj on Chievossa tähtipelaaja. Hänen asemansa on seurassa sementoitu, josta kertoo muun muassa se, että keskikentän raataja on useassa pelissä kantanut kapteeninnauhaa. Hetemaj korosti Haukiojalle italian kielen tärkeyttä.

– Hän painotti ehdottomasti sitä, että kieli täytyy oppia. Nyt sitä on tässä kovasti jo opeteltu.

Haukioja aisti heti, kuinka suuressa roolissa Hetemaj Chievossa on.

– Heti, kun ”Perpa” tuli ovelle hakemaan minua, kyllä siinä moni pukukopissa katsoi minua silmät pyöreänä, että kukas tämä uusi kaveri on, kun menee heti juttelemaan Hetemajn kanssa. Kyllä siitä näki, että arvostus on aika kova häntä kohtaan, Haukioja kertoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.