Arsenalin keskuspuolustaja Shkodran Mustafi loukkasi sunnuntaina takareitensä pelatessaan Saksan kanssa viimeistä MM-karsintaottelua Azerbaidjania vastaan. Peli päättyi Saksan 5-1-voittoon.

Mustafi, 25, jouduttiin ottamaan vaihtoon jo 36 minuutin kohdalla. Hän jäi pitelemään takareittään tuskaisen oloisena. Tilanteessa ei ollut kontaktia muiden pelaajien kanssa.

– Vaikuttaisi, että kyseessä on lihaksen tai lihassolun repeämä. Se saattaa joka tapauksessa pakottaa hänet sivuun pitemmäksikin aikaa, analysoi Saksan päävalmentaja Joachim Löw Telegraphin mukaan.

Mustafin loukkaantuminen tuli huonoon ajankohtaan myös hänen seurajoukkueelleen Arsenalille, jonka puolustusosasto on harvennut sekä siirtomarkkinoilla että kauden aikana.

Lontoolaisjoukkueen seuraava ottelu Valioliigassa on maaottelutauon jälkeen ensi lauantaina Watfordin vieraana. Pelistä ovat mahdollisesti sivussa jo ranskalaistoppari Laurent Koscielny sekä englantilainen Calum Chambers.

Loukkaantumisten myötä Arsenalin vaihtoehdot puolustuslinjaan ovat Mathieu Debuchy, Per Mertesacker, Rob Holding, Hector Bellerin, Sead Kolasinac ja Nacho Monreal.

Debuchy ei ole toistaiseksi pelannut kuluvalla kaudella yhtäkään peliä ja Mertesacker on saanut vastuuta vain cup-kilpailuissa.