Belgialaispuolustaja Thomas Vermaelen oli kuuma pelaaja Euroopan topparimarkkinoilla, kun hän pelasi Arsenalissa 2010-luvun alussa.

Vuonna 2014 Vermaelen lähti kilpailemaan peliajasta kivenkovaan Barcelonaan joukkueeseen, jossa hän on yhä. Tai ainakin hänen nimensä on yhä seuran listoilla.

Belgialaispuolustajasta on tullut pienimuotoinen vitsi seuran kannattajien keskuudessa. Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Vermaelen on pelannut Barcelonassa vain 21 ottelua. Viime kauden hän vietti lainalla Italiassa AS Romassa, jossa otteluja kertyi tilille 12 kappaletta.

Kuluvalla kaudella hän ei ole pelannut vielä otteluakaan. Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde nimesi Vermaelenin vaihtopenkille La Ligan peliin Eibaria vastaan, mutta tuolloinkaan belgialainen ei päässyt kentälle. Kauden muissa otteluissa hän ei ole ollut edes kokoonpanossa.

Vermaelen kertoi belgialaisen Derniere Heure -lehden haastattelussa, että Barcelona ei halunnut päästää häntä kesällä muualle.

– Seura sanoi minulle, että en voi lähteä. Minun oli jäätävä, vaikka lukuisat muut joukkueet osoittivat kiinnostuksensa minuun. Nyt en pääse pelaamaan edes kakkosjoukkueessa, tämä on vaikea tilanne, sanoi Vermaelen Marcan mukaan.

Belgialaispuolustaja toivoo, että hän voisi saada näytönpaikan myös seuratasolla, jos pelit maajoukkueen kanssa sujuvat hyvin.

– Se olisi tietysti positiivista, jos voisin palata Barcelonaan muutama minuutti taskussani. Sitten he näkevät, että olen valmis, jos minua tarvitaan.

Valverden valmentama Barcelona on päästänyt vain kaksi maalia pelaamassaan seitsemässä La Ligan ottelussa – vähiten koko sarjasta. Espanjalaisluotsilta ei ymmärrettävästi löydy tällä hetkellä juurikaan syitä tehdä muutoksia puolustuslinjaansa, mutta Vermaelen ei ole menettänyt toivoaan.

– Olen puhunut valmentajan kanssa, ja hän on ollut tyytyväinen harjoitteluuni. On selvää, että kolme keskuspuolustajaa ei riitä Barcelonan kaltaiselle seuralle, tarvitaan neljä tai viisi.

– Pelikielto tai loukkaantuminen tarkoittaa, että voin palata joukkueeseen, ja tällaiset asiat voivat tapahtua nopeasti. Vaikka asiat eivät ole tällä hetkellä hyvin, ensi viikko saattaa olla erilainen.