Ilves-kapteeni teki ”ihmepaluun” – nyt mukana mitalitaistossa: ”Ehdin jo kuopata loppukauden”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestari on jo ratkennut, mutta himmeämmistä mitaleista käydään armottoman kovaa taistelua. Sunnuntain kierroksella Ilves isännöi KuPS:a ja pelin merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa.

KuPS on tällä hetkellä toisena, kolme pistettä edellä Ilvestä, joka majailee kolmantena. Ilveksen luottopuolustaja ja kapteeni Antti Hynynen hehkutti seuran nettisivuilla loppukauden merkityksellisiä otteluita.

– On vaatinut paljon töitä, että olemme päässeet tähän pisteeseen. Nyt saamme nauttia, tämähän on parasta aikaa pelaajalle. Kyseessä on isot panokset nimenomaan sarjataulukon yläpäässä. Meillä on kultaa lukuunottamatta kaikki omissa käsissä. Täysillä vaan loppuun asti, Hynynen sanoi.

Kuopiossakin pelanneen Hynysen osalta vaikutti jo siltä, että lokakuun ratkaisuottelut jäävät haaveeksi. Hynysen polvivamma operoitiin kuukausi sitten, mutta kuntoutuminen on ollut todella nopeaa.

– Täytyy myöntää, että ehdin jo kuopata loppukauden omalta osaltani. Tein fysio Heli Rekimiehen kanssa kuitenkin tiukan kuntoutusohjelman, eikä takapakkia onneksi ole tullut. Kiitos myös lääkäri Petri Sillanpäälle. Sain uuden mahdollisuuden, Hynynen kiitteli.

KuPS vahvassa vireessä

KuPS:n kuntokäyrät näyttävät ratkaisuhetkillä vahvasti ylöspäin. KuPS on pelannut viimeiset kuusi ottelua tappioitta. KuPS-luotsi Jani Honkavaara ei odota sunnuntain ottelusta välttämättä kauneinta jalkapallokoitosta. Vain pisteet merkkaavat.

– Taistelupeli tulee. Paljon kaksinkamppailuja on luvassa, hirveitä hienouksia ei varmaan tule. Uskon että me pärjäämme fyysisessä väännössä, pelatakin tietenkin pitää. Ilves on vahva kollektiivinen joukkue, joka puolustaa hyvin, Honkavaara sanoi seuran nettisivuilla.

Ottelu alkaa kello 15.