Kommentti: FC Inter veti alta kaikkien rimojen – ”Se oli häpeällistä!”

© Kuva: Juha Tamminen

”Se, mitä me voimme antaa takaisin on, että voitamme pelejä. Meidän täytyy olla korkealla sarjataulukossa.”

Näin sanoi FC Interin paluumuuttaja Timo Furuholm minulle ennen kauden alkua Veikkausliigan avaustilaisuudessa. Furuholm palasi Turkuun pitkältä ulkomaanreissulta ja puki tutun ja turvallisen sinimustan pelipaidan päälle. Tavoitteet olivat korkealla. Olihan Inter hankkinut kovia pelimiehiä. Puitteet olivat kunnossa ja fysio-osaamista hankittiin aina rapakon takaa saakka. Kaiken piti olla kunnossa.

No, ei ollut. Päävalmentaja Shefki Kuqi ei onnistunut vieläkään voittamaan kahta ottelua peräkkäin Veikkausliigassa ja kengän kuva koristi miehen ahteria elokuussa. Sekin saattoi olla jopa liian myöhään. Kauden kynnyksellä hyökkäyskalusto sen kuin vahvistui. HJK:ssa säväyttänyt Macoumba Kandji liittyi joukkueeseen ja hänen sopimusta jatkettiin kauden loppuun saakka. Kultapoika Mika Ojala palasi myös kotiin heinäkuussa.

Eilen, maanantaina, Inter voitti sarjataulukon häntäpäässä rimpuilevan Helsingin IFK:n kotikentällään 1442 katsojan edessä ja varmisti sarjapaikkansa. Kausi on ollut pettymys, eikä siinä sinänsä mitään. Sellaista sattuu jalkapallossa. Mutta se, mitä Interin kopissa tapahtui ottelun jälkeen, oli häpeällistä!

Ja se, että Interin mediavastaava koki vielä oikeaksi ratkaisuksi videoida tuon tapahtuneen ja julkaista Twitter-tilillä, oli kaikkien rimojen alitus.

Interin pelaajat, Veikkausliigan tasolla hyvin palkatut pelaajat, juhlivat ottelun jälkeen säilymistä kuin mestaruutta. Muun muassa kovin tavoittein seuraan palannut Furuholm juhli sarjapaikkaa ilman paitaa. Katso video alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä. (Juttu jatkuu videon alla.)

Mitä ihmettä tapahtui niille tavoitteille ja sille kunnianhimolle, joka muun muassa Furuholmista paistoi ennen kauden alkua? Läpi harmaan kiven urallaan mennyt Furuholm juhli ihan oikeasti sarjapaikkaa kuin mestaruutta.

En halua liikaa korostaa tässä kirjoituksessa Furuholmia, koska Interin huono kausi ei ole yksin hänen syynsä. Olisin silti odottanut kokeneelta hyökkääjältä sellaista kunnianhimoa, että kun tuo juhliminen käynnistyi pukukopissa, hän olisi keskeyttänyt riehumisen, käskenyt pelaajat paikoilleen istumaan ja kysynyt jokaiselta pelaajalta:

”Miten helvetissä tähän ollaan ajauduttu?”

Furuholm kommentoi aihetta Twitterissä kirjoituksen jälkeen ja kertoi, ettei juhlinta liittynyt säilymiseen, lue Furuholmin näkemys tästä linkistä

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.