Luka Modric ei sulattanut tasapeliä Suomea vastaan: ”Ennen olisimme voittaneet heidät helposti”

© Kuva: Getty Images

Kroatian maajoukkueen kapteeni Luka Modric ei peitellyt pettymystään, kun Suomi kävi perjantaina hakemassa Rijekasta tasapelin ja vieraspisteen.

Kotijoukkue Kroatia meni tunnin pelin kohdalla johtoon, kun Mario Mandzukic pääsi viimeistelemään pallon tyhjään maaliin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Isäntien peli alkoi kuitenkin takkuilla ja passivoitua avausmaalin jälkeen ja Suomi pääsi taistoon paremmin mukaan. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Huuhkajien hyvä painostus tuotti tulosta, kun debyyttiään A-maajoukkueessa pelannut Pyry Soiri pääsi niittamaan lähietäisyydeltä taululle tasalukemat.

Modric ei voinut ymmärtää, miten Kroatia päästi Suomen peliin mukaan.

– Me teimme aloitteita ja loimme muutamia paikkoja, kun haimme maalia. Kun sitten teimme maalin, en voinut uskoa, että lähdimme vetäytymään kaikista maailman joukkueista juuri Suomea vastaan, sanoi Modric FourFourTwon mukaan.

– Se että Kroatia odotti päätösvihellystä tuollaista maajoukkuetta vastaan… Se on uskomatonta, että meillä on vaikeuksia Kosovon ja Suomen kaltaisia joukkueita vastaan. Ennen olisimme voittaneet heidät helposti.

Kroatia on viimeiselle karsintakierrokselle lähdettäessä I-lohkossa toisena, kahden pisteen päässä lohkokärki Islannista, joka voitti eilen perjantaina Turkin vieraissa 3-0.

Lohkokakkosten rankingissa Kroatia on tällä hetkellä kuudes. Kahdeksan parasta lohkokakkosta menevät jatkokarsintaan, jossa pelataan neljä otteluparia. Otteluparien voittajat pääsevät ensi vuoden MM-kisoihin.

Modricilta kysyttiin, ovatko Kroatian pelaajat yhä maajoukkueen päävalmentajan Ante Cacicin takana, mutta Real Madridin keskikenttäpelaaja kierteli ja kaarteli vastauksensa kanssa.

– Mitä me teemme nyt? Me aloitimme tämän hänen (Cacicin) kanssa ja nyt meidän on vain jatkettava. Kaikki oli hyvin ennen otteluamme Islantia vastaan, ja nyt yhtäkkiä millään ei ole mitään väliä.

– Se on rehellinen totuus. Tilanne on katastrofaalinen, mutta meillä on yhä mahdollisuus kääntää kaikki parempaan päin.