Norja näyttää muille mallia – naisille sama korvaus kuin miehille maajoukkueen edustamisesta

© Kuva: Getty Images

Edis Tatli vs Teófimo López

Sijoita 1€ panoksella Tatliin – tienaa 50 euroa!

Norjan jalkapalloliitto ja maan maajoukkuepelaajat ovat päässeet sopuun uudesta tasa-arvosopimuksen. Uuden säädöksen myötä sekä mies- että naispelaajat saavat saman korvauksen maajoukkueen edustamisesta.

– Norja on maa, jossa tasa-arvo on meille todella tärkeää. Se on hyväksi sekä maalle että urheilulle. Tytöille tämä tulee tuomaan suuria eroja. Jotkut heistä tekevät samalla töitä ja opiskelevat jalkapallon ohella. Silloin on vaikea kehittyä. Liitto voi nähdä tämän sijoituksena Naisten maajoukkueen tasonnostoon, Norjan pelaajayhdistyksen johtaja Joachim Walltin kommentoi sopimusta.

Sky Sportsin mukaan naisten edustuskorvaus lähes tuplaantuisi 3,1 miljoonasta Norjan kruunusta kuuteen miljoonaan. Tähän sisältyisi 550 000 kruunun lahjoitus miespelaajilta, jonka he saavat tällä hetkellä mainostuloista.

Kärpät – Red Bull Salzburg

Katso matsi ilmaiseksi ja lyö otteluun riskitön veto!