Uusi Lahti: Maajoukkuetauko pani FC Lahden vaikeaan tilanteeseen: ”Älytön tilanne”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kohtaa torstaina Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamnin. Maajoukkuetauko teki ison loven Lahden pelaajistoon mitalitaiston kynnyksellä.

FC Lahti joutui tiistaina harjoitella ilman viittä pelaajaa, jotka pelasivat edellisessä Veikkausliigan ottelussa Ilvestä vastaan. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnaksella riittää mietittävää kokoonpanon suhteen.

– Ei tässä oikein järkeä ole, että maaottelun ja liigaottelun väliin on jätetty yksi päivä. Talvella katsoimme otteluohjelman, johon oli merkitty maaottelutauon kesto, mutta ei tarkkoja ottelupäiviä. Älytön tlanne, Korkeakunnas kritisoi Uusi Lahti -lehdelle.

Tiistain harjoituksista olivat poissa puolustajat Igor Jovanovic, Kalle Taimi ja Paavo Voutilainen, keskikentältä Mikko Kuningas, ja vielä hyökkäyksestä Santeri Hostikka ja Viron maajoukkuemies Henri Anier.

Korkeakunnaksen mukaan heistä vain Kuningas ja Voutilainen saattavat olla pelikunnossa IFK:ta vastaan, jos palaavat kunnossa maajoukkuepeleistä. Kuningas ja Hostikka olivat alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana tiistain ottelussa Tanskaa vastaan. Kuningas istui vaihdossa, kun Hostikka uurasti täydet minuutit 0-5-tappiossa.

Voutilainen pelasi alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Georgiaa vastaan 56 minuuttia. Lahti toivoi, että Voutilaista olisi peluutettu Georgiaa vastaan mahdollisimman vähän.

FC Lahti taistelee yhä tiukasti mitaleista ja euro-paikoista. Tällä hetkellä Lahti on sarjassa kolmantena tasapisteissä neljäntenä olevan Ilveksen kanssa. Poissaolot tulevat siis pahimpaan mahdollisimpaan aikaan.

– Missään nimessä ei ole ideaali valmistautuminen torstaihin, mutta ei kannata stressata ja murehtia asioista, joihin ei voi vaikuttaa. Tarvitaan vain suunnitelma A ja B, ja tässä tapauksessa vielä suunnitelma C, Korkeakunnas sanoi.

Lue Uusi Lahden juttu täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.