Ruotsissa Linköpings FC varmisti sunnuntaina Ruotsin mestaruuden. Mestaruutta pääsee juhlimaan myös Linköpingin 17-vuotias suomalaislupaus Emmaliina Tulkki.

Tulkki on Ilveksen kasvatti ja kuuluu alle 20-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

– Aika uskomattomat fiilikset, kun ensimmäisenä vuotena ulkomailla pääsee voittamaan mestaruuden, Tulkki kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Mestaruus ratkesti sunnuntaina, kun Linköping pelasi maalittoman tasapelin Kvarnsvedensin vieraana. Juhlat käynnistyivät jo bussissa, mutta jatkuvat torijuhlilla maanantai-iltana.

– Meillä oli koko neljän tunnin bussimatka Linköpingiin aikaa juhlia ja Linköpingissä jatkettiin juhlimista. Tänään vielä juhlistetaan mestaruutta koko Linköpingin kaupungin kanssa torilla illalla, Tulkki hehkutti.

Tulkki teki debyyttiinsä Naisten liigassa vuonna 2015 Pallokissoja vastaan. Täksi kaudeksi hän lähti hakemaan oppia Ruotsista. Kokemusta on tullut, vaikka vastuu on jäänyt vielä melko pieneksi.

– Ihan hyvin on mennyt omakin kausi. Vaikka oma rooli tässä joukkueessa ei ole ollut niin iso, niin hyvin olen päässyt kilpailemaan peliajasta ja onnistunut peleissäkin aika hyvin, Tulkki kertoi.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Linköping FC

@LinkopingFC
SWEDISH CHAMPIONS 2017!!