Avauskokoonpanon pelaajaksi noussut suomalainen loistaa Tanskassa – kutsuuko pian Huuhkajat?

© Kuva: Juha Tamminen

Randers kaatoi Tanskan Superliigassa sunnuntaina Lyngbyn vieraskentällä maalein 3-1. Joni Kauko uurasti vahvasti Randersin keskikentällä onnistuen myös maalinteossa.

Kauko teki Randersin avausmaalin 29. minuutilla. Suomalainen keskikenttäpelaaja uurasti pelissä täyden minuutit. Kauko on noussut viime viikkojen aikan avainpelaajien rooliin Randersissa. Loukkaantumisen jälkeen Kauko on ollut viimeisessä neljässä sarjaottelussa avauksessa.

Loukkaantumista ennen Kauko oli sementoinut paikkansa Randersin keskikentällä ja nyt mies näyttäisi ottaneen oman tonttinsa keskikentän keskustassa takaisin. Kauko pelaa toista kauttaan Randersissa, mutta ensimmäisellä kaudella rooli oli huomattavasti pienempi. Tällä kaudella Kauko on myös onnistunut jo kahdesti maalinteossa.

– Nyt saan pelata, mikä on tietysti hyvä asia minulle. Olen mielestäni ottanut askeleen eteenpäin. Olen harjoitellut ja tehnyt kovasti töitä, Kauko kertoi vajaa kaksi viikkoa sitten tanskalaiselle tv2ostjyllandille.

Randersille voitto oli toinen putkeen, mutta matkaa on vielä rutkasti kurottavana, jos seura haluaa mieliä pelaamaan euro-paikoista. Tällä hetkellä Randers on sarjassa sijalla 12 ja piste-ero kuudentena olevaan FC Kööpenhaminaan on kahdeksan pistettä. Kuusi parhaiten sijoittunutta etenee Tanskan Superliigassa jatkokarsintaan euro-paikoista.

Kauko on pudonnut A-maajoukkueen ryhmästä pois kuluvana vuotena, mutta lupaavat otteet voivat poikia hyvinkin uuden näyttöpaikan 27-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle Kansojen liigassa (Nations League).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.