Italian maajoukkueen ympärillä kuohuu – Fabio Capello antoi oman päävalmentajaehdokkaansa

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Italia hävisi Ruotsille Tukholmassa MM-karsintojen pudotuspelien ensimmäisessä osassa 0-1. Sen jälkeen Italiassa on ollut päällä lähes kansallinen hätätila. Toinen osaottelu pelataan maanantaina Italiassa.

Maajoukkueen päävalmentaja Giampiero Venturan asema on kyseenalaistettu mediassa. Mediassa on spekuloitu, että Ventura saattaisi saada potkut siitä huolimatta, että Italia selviäisikin MM-kisoihin kaatamalla Ruotsin kotonaan.

Italialainen legendavalmentaja Fabio Capello kertoi, ettei aio itse lähteä Italian maajoukkueen peräsimeen. Hän ehdotti Venturan seuraajaksi Bayern Münchenista hiljattain potkut saanutta Carlo Ancelottia.

– Olen tehnyt oman osuuteni kansainvälisissä joukkueissa. Ancelotti on oikeassa iässä. Hänellä on runsaasti kokemusta ja häneltä puuttuu tällainen työ hienosta CV:stä, Capello sanoi Quotidiano Sportivolle ja viittasi siihen, ettei Ancelotti ole urallaan valmentanut vielä maajoukkuetta.

Capello työskentelee tällä hetkellä Kiinassa Jiangsu Guoxin Sainty FC:n päävalmentajana. Mies aikoo jännittää Italian puolesta maanantaina, vaikka Kiinassa peli tuleekin keskellä yötä.

– Olisi traagista, jos Italia ei etenisi MM-lopputurnaukseen. En pysty muistamaan edellistä kertaa, kun Italia ei selviytynyt kisoihin vuonna 1958, kun olin 12-vuotias. Voin sanoa Kiinasta käsin, että aion herätä kolmelta yöllä katsomaan peliä.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!