Kommentti: Ruotsi ei enää tarvitse Zlatan Ibrahimovićia – epäkunnioittava huhumylly voidaan lopettaa

© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimović on Ruotsissa se suurin pelaaja. Sitä ei käy kiistäminen. 36-vuotias Manchester Unitedin hyökkääjä on voittanut lukuisia mestaruuksia ja maalikuninkuuksia Euroopan huippusarjoissa.

Kaikista suurista teoista huolimatta tuntuu typerältä, että eilen Ruotsin varmistettua MM-paikkansa sensaatiomaisella jatkokarsintavoitolla Italiasta huomio kiinnittyi jälleen maajoukkueuransa jo viime vuonna lopettaneen Zlatanin comebackiin. Samalla vietiin pois kunniaa niiltä pelaajilta, jotka olivat sen turnauspaikan saavuttaneet.

Huuhkajissa vastaava skenaario olisi voinut tapahtua muutama vuosi sitten Jari Litmasen kohdalla, jos Suomi olisi edennyt arvokisoihin. Tuolloin ”Littiä” oltaisiin viety juuri maajoukkueuransa lopettaneena takaisin. Ei järin fiksua.

Zlatan teki jo enemmän tai vähemmän kaikkensa Ruotsin maajoukkueen eteen. Nyt on aika työntää pää pois sieltä menneisyydestä ja katsoa tulevaisuuteen.

Nämä karsinnat näyttivät ykköstähdestään vapautuneemman Ruotsin. Ennen koko pelitaktiikka rakennettiin yhden yksilön ympärille, jonka odotettiin yksin ratkaisevan pelit. Nyt kentällä nähtiin kokonainen joukkue, jonka jokainen palanen täydensi toisiaan.

Vaikea tätä olisi joskus ollut uskoa sanovansa, mutta Ruotsi pärjää nyt paremmin ilman Zlatania. Ei siis enää murehdita Ibrahimovićin perään. Tulevan Venäjän turnauksen runko tulee koostumaan näiden karsintojen sankareista.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.