Patrice Evralle armottoman kova tuomio – Vieläkö ura jatkuu?

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedissa pitkään loistanut ja myös muun muassa Monacoa ja Juventusta edustanut Patrice Evra on saanut ankaran rangaistuksen oman joukkueensa Marseillen kannattajan potkaisemisesta 2. marraskuuta.

Ranskalaispuolustaja hermostui kannattajien huuteluihin ja potkaisi tätä ennen Eurooppa-liigan ottelua portugalilaista Guimaraesia vastaan. Vaihtopenkille nimetty Evra ajettiin näin ulos jo ennen kuin ottelu oli ehtinyt edes alkaa.

Evra keskusteli Marseillen joukkueenjohdon kanssa tapahtuneesta ja miehen sopimus päätettiin purkaa ”yhteisymmärryksessä”. Sopimus oli voimassa kauden 2017-2018 loppuun.

Varsinainen rangaistus tuli kuitenkin Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lta, joka asetti Evran pelikieltoon 30.6.2018 saakka. Vajaan kahdeksan kuukauden pelikielto päätti näin koko Evran kauden, eikä hän saa enää hakeutua muihin seuroihin.

Lisäksi Evralle mätkäistiin 10 000 euron sakot.

Ryhmä Marseillen kannattajia oli tiettävästi huudellut Evralle jo puolen tunnin ajan ennen välikohtauksen eskaloitumista ja Evran pinnan katkeamista. Marseillen seuraavassa sarjaottelusa Caenia vastaan 5.11. katsomossa nähtiin lakana, jossa luki:

– Luulit olevasi OM:n ja sen kannattajien yläpuolella. Emme halua sinun pukeutuvan väreihimme. Evra lähde pois.

Viisi valioliigamestaruutta ja kaksi Serie A-mestaruutta voittanut sekä kolmesti Valioliigan vuoden joukkueeseen valittu Evra täyttää ennen pelikieltonsa päättymistä 37 vuotta. Takana on todella komea ura, johon mahtuu muun muassa 81 A-maaottelua, mutta nähtäväksi jää, päättyikö tuo hieno ura tuohon turhautuneeseen kung fu -potkuun.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.