Ruotsi on lähellä superyllätystä, kun se kohtaa maanantai-iltana Italian vieraskentällä MM-karsintojen pudotuspeleissä. Ruotsi voitti avausosan kotonaan niukasti maalein 1-0 ja on lähellä pudottaa Italian ulos MM-kisoista.

Italia on jäänyt ulos MM-lopputurnauksesta viimeksi vuonna 1958, joten olisi melkoinen shokki, jos Italia jäisi kisojen ulkopuolelle. Italian putoaminen kisoista voisi käydä myös kalliiksi kattojärjestö Fifalle.

Italialainen Ansa-lehti arvioi, että Italian karsiutumisen myötä Fifa menettäisi tv-tuloja noin sata miljoonaa euroa. Lehden mukaan Fifa sai edellisistä MM-kisoista italialaisilta tv-yhtiöiltä noin 180 miljoonaa euroa. Mikäli Italia ei selviäisi kisoihin, entinen tv-pomo arvioi lehdelle, että tulot voisivat jäädä jopa alle 80 miljoonan euron.

Ruotsin tuomat tv-katsojat eivät millään riitä kilpailemaan italialaisten kanssa. Maajoukkueen pelejä seuraa Italiassa televisioiden välityksellä keskimäärin 8-12 miljoonaa ihmistä. Ruotsin asukasluku on hieman vajaa 10 miljoonaa.

Ottelu pelataan maanantaina San Sirolla Milanossa kello 21.45 Suomen aikaa.