Uudesta-Seelannista tuli vihoviimeinen maa, joka sai pettyä marraskuussa päättyneissä MM-karsinnoissa. All Whitesin kisahaaveet kariutuivat mannertenvälisessä jatkokarsinnassa Perua vastaan.

Tuohon jatkokarsintaan päättyi myös 35-vuotiaan konkarihyökkääjän Rory Fallonin jalkapalloura. 23 A-maaottelua Uuden-Seelannin riveissä pelannut Fallon ei kuitenkaan pudonnut tyhjän päälle, vaan hänellä oli jo uusi ura tiedossa – jäätelöyrittäjänä.

– Jäätelö on ollut intohimoni pikkupojasta lähtien. Muistan, kun isäni toimi lauantaisin futisvalmentajana ja minä pelasin omat pelini. Jos voitimme, saimme sunnuntaina jäätelöä palkinnoksi, Fallon kertoo BBC:n haastattelussa.

– Jaan intohimon jäätelöön vaimoni kanssa. Aina kun menemme lomalle, emme mene ensi töiksemme huvipuistoon tai rannalle, vaan kaupungin parhaaseen jätskibaariin.

Uudessa-Seelannissa syntynyt Fallon muutti Isoon-Britanniaan jo teini-ikäisenä ja pelasi kaikkiaan 15 eri seurassa Englannin toiselta sarjatasolta seitsemännelle sekä Skotlannin pääsarjassa Aberdeenin riveissä. Jatkuva muuttaminen ja reissaaminen tarjosi Fallonin pariskunnalle paljon koekaniineja sekä itseluottamusta perustaa oman Cowlick Creamery-nimisen jäätelöyrityksensä.

– Carlylla on kokin koulutus, mutta hän vain reissasi perässäni ympäri maata. Kun minä pelasin jalkapalloa, hän teki jäätelöä ja suunnitteli uusia makuja, Fallon kertoo.

Kävi jätskibisneksen kanssa sitten miten tahansa, on Fallonilla oma sankarin asemansa Uuden-Seelannin jalkapallohistoriassa. Fallon nimittäin ratkaisi maalillaan Bahrainin verkkoon Uuden-Seelannin paikan vuoden 2010 MM-kisoissa.

– Pelasin Valioliigaa lukuun ottamatta kaikilla sarjatasoilla. Mutta vaikka olisinkin pelannut Valioliigassa tai Mestarien liigassa, en usko, että se voisi vetää vertoja sille, kuinka vein joukkueeni MM-kisoihin ja pelasin itse kisoissa, Fallon muistelee.

 

Valmentajan uraa Fallon ei sen epävarmuuden takia ajatellut, mutta yrittäjyyden haasteitakaan hän ei vähättele.

– Emme suunnittele olevamme uusi Häagen-Dazs, mutta haluamme saada tästä elantomme.