Ville Niinistö on asettunut ehdolle Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Niinistö vahvisti asian Facebook-sivullaan.

– Minua on pyydetty hakemaan Suomen Palloliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Olen päättänyt vastata myöntävästi, Niinistö kirjoittaa.

Niinistö teki Facebook-viestissään jo ensimmäisiä vaalilupauksiaankin.

– Sen eteen pitää jatkossakin tehdä töitä, että kynnys tulla mukaan olisi mahdollisimman matala ja kustannukset harrastaa lajia eivät sulje ketään pois. Haluaisin olla puheenjohtaja, joka korostaa jalkapallon merkitystä koko suomalaisen yhteiskunnan ja erityisesti nuortemme hyvinvoinnille.

– Palloliitto on murrosvaiheessa, jossa on tarvetta kokemukselle johtamisesta ja muutosten läpiviemisestä. Seurojen Palloliitto -hankkeen tavoitteena on ohjata resursseja hallinnosta kenttätyöhön, seuratyön ja valmennuksen laatuun. Se on hyvä tavoite: hallinnon sijaan siirretään katse palloon.

Niinistö on vihreiden entinen puheenjohtaja ja kokenut poliitikko. Hänen setänsä, tasavallan presidentti, Sauli Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana vuosina 2009-12.

Aiemmin tänään ehdokkuutensa vahvisti tunnettu jalkapallovaikuttaja Ari Lahti. Mika Aaltosta on tiettävästi kysytty ehdolle, mutta hän ei ole tehnyt vielä päätöstä asian suhteen. Ehdokkuudesta ovat puolestaan kieltäytyneet Olli Rehn ja Raimo Sarajärvi.