Vuodessa RoPS:sta Huuhkajien vakiokasvoksi: ”Se oli iso juttu minulle”

© Kuva: Juha Tamminen

Juha Pirinen pelasi toissa kaudella RoPS:n paidassa ja kuului Juha Malisen luottopelaajiin. Siirto HJK:hon poiki kuitenkin paljon.

Kausi HJK:n kanssa oli jättimenestys. Pirinen valittiin Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi.

– HJK:hon kun kirjoitin sopimuksen, niin kaikki on mennyt oikein mukavasti. Onhan se kiva, että on tullut näitä henkilökohtaisia palkintojakin. Joukkueeltahan oli ihan maaginen kausi, Pirinen kertasi Huuhkaja tv:lle.

Pirinen nousi A-maajoukkueen mukaan useaan otteeseen ja pelasi hienosti karsintaottelussa Turkkia vastaan. Kutsu kävi jälleen, kun Suomi kohtaa ensi torstaina Helsingissä Viron harjoitusmaaottelussa.

– Tietenkin se, että pääsin mukaan tähän maajoukkueryhmään ja pääsi pari peliä karsinnoissa pelaamaan. Se oli iso juttu minulle henkilökohtaisesti ja onnistuin vielä kohtalaisesti.

Turkkia vastaan Pirinen pelasi oikeana laitapuolustajana, kun taas uralla aiemmin hänet on nähty aina vasemmalla puolella.

– Pallollisena se eroaa aika paljonkin. Sieltä saattaa alitajunnasta tulla vähän erilaisia ratkaisuja. Mutta aika ennakkoluulottomasti lähdin siihen, että sinne vaan, eiköhän siitä hyvä tule ja ihan hyvähän siitä tuli, Pirinen sanoi tuttu hymy kasvoillaan.

Ottelu Turkkia vastaan oli Piriselle uran toinen oikeana laitapuolustajana.

– Ensimmäinen kertakin oli maajoukkueessa tammikuussa Sloveniassa. ”Rive” kysyi siinä ennen peliä aamupalalla, että haluaisi laittaa minut oikealle ja että olenko pelannut siellä ennen. Vastasin, että viimeinen peli on ollut Sloveniaa vastaan sinun alaisuudessa, että sekin meni ihan mukavasti silloin Abu Dhabissa. Sanoin, että laita minut vain sisään, Pirinen kertoi.

Pirinen odottaa innolla torstaista Viro-kamppailua, joka pelataan tutuissa maisemissa HJK:n kotistadionilla Telia 5G -Areenalla.

– Reviirit on pissattu sinne omille kotikentille. Ei muuta kuin samoja jalanjälkiä kuin tämä kausi on vedetty, Pirinen sanoo ja nauraa ääneen.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½