Elinikäisen olympiakiellon saanut Vitali Mutko siirtyy sivuun Venäjän jalkapalloliiton johdosta. Venäjän doping-skandaaliin vahvasti liitetty Mutko siirtyy sivuun väliaikaisesti puoleksi vuodeksi.

Mutkoa on syytetty sekaantumisesta Venäjän dopingskandaaliin, jonka takia Venäjä ei saa osallistua pian käytäviin olympialaisiin valtiona. Venäläiset urheilijat osallistuvat yksilöinä olympialaisiin, eivätkä he saa edustaa maataan. BBC:n mukaan Mutko johti Venäjän valtion johtamaa dopingohjelmaa. Mutko on kiistänyt syytteet.

– Yksi liiton säännöistä linjaa, että jos presidentti ei voi täyttää tehtäviään, hänen täytyy jäädä sivuun. En aio silti erota ja mandaattini on yhä pätevä. Aion ehdottomasti palata kuuden kuukauden jälkeen, ehkä jo aiemmin, Mutko kommentoi.

Venäjän varapääministerinä toimiva Mutko sai Fifalta ymmärrystä päätökseen jäädä sivuun väliaikaisesti maan jalkapalloliiton johdosta.

– Fifa ymmärtää Mutkon päätöstä, joka tehtiin myös silmällä pitäen ensi kesän MM-lopputurnausta. Fifa kiittää Mutkoa hänen vastuullisesta työstä MM-kisojen eteen.

– Mutkon päätöksellä ei ole vaikutusta ensi kesän menestyvästi käytäville MM-kisoille, kun Fifa, Venäjän hallitus, Venäjän jalkapalloliitto sekä LOC jatkavat hedelmällistä yhteistyötä valmistautuessa suunnitelman mukaisesti MM-lopputurnaukseen, Fifan tiedotteessa kommentoitiin.

Lähde: Fourfourtwo