Brittilehti The Telegraph kertoo, että Liverpool on lopulta päässyt tavoitteeseensa pitkään jahtaamansa puolustajan Virgil van Dijkin hankinnasta. Lehden tietojen mukaan Liverpool maksaa hollantilaistopparista Southamptonille hulppeat 75 miljoonaa puntaa (84,5 miljoonaa euroa). Yhteisymmärrys syntyi tänään keskiviikkona.

Summa rikkoo ylivoimaisesti puolustajista maksettujen siirtosummien maailmanennätyksen, ja menee kaikkien siirtojen osalta myös heittämällä top 10:een. Vain yhdestä pelaajasta – Paul Pogbasta – on maksettu Valioliigassa suurempi summa, ja Romelu Lukakusta yhtä suuri.

Liverpool tavoitteli van Dijkia kiihkeästi jo viime kesänä, mutta tuolloin neuvottelut kariutuivat Liverpoolin jututettua pelajaa ilman seuran suostumusta. Southampton kanteli asiasta Valioliigalle, ja Liverpoolin oli pakko perääntyä kaupasta anteeksipyyntöjen kera.

Kesällä Liverpoolin uskottiin olevan valmis maksamaan van Dijkista 60 miljoonaa puntaa, mutta nyt panoksia vielä korotettiin huomattavasti. Liverpoolin keskuspuolustajat ovat saaneet syyskauden aikana runsaasti arvostelua osakseen.

Van Dijkia ovat tavoitelleet Liverpoolin lisäksi myös Manchester City ja Chelsea, mutta Reds näyttäisi vetäneen tällä kertaa pisimmän korren.

Van Dijk on jätetty ulos Southamptonin kokoonpanosta joukkueen kolmesta viimeisestä ottelusta.

Telegraphin mukaan sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista neuvotteluista uskotaan tulevan pelkkä muodollisuus, van Dijkin viikkopalkan asettuessa 180 000 punnan tietämiin. Siirron uskotaan varmistuvan käytännössä heti siirtoikkunan auetessa ensi maanantaina.

Puolustajien nykyinen ME-siirto (60,8 miljoonaa euroa) on viime kesänä Tottenhamista Manchester Cityyn siirtyneen Kyle Walkerin nimissä.

Mikäli siirto toteutuu Telegraphin kertomilla tiedoilla, on historiassa vain kuusi pelaajaa, joista on maksettu enemmän kuin Virgil van Dijkista – Neymar, Ousmane Dembélé, Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ja Gonzalo Higuaín.