Jälleen yksi brittiseura siirtyi osittaiseen kiinalaisomistukseen, kun miljardööri Chien Leen ostajaryhmittymä teki kaupat Mestaruussarjassa pelaavasta Barnsleysta. Lee on myös Ranskan liigan Nizzan osaomistaja.

Samaan ryhmittymään kuuluu myös muun muassa baseball-seura Oakland A’s:n entinen puheenjohtaja Billy Beane. Beane ja Oakland A’s tunnetaan Moneyball-kirjasta ja -elokuvasta. Elokuvassa Brad Pitt näyttelee Beanen roolia.

Nyt tehdystä seurakaupasta tekee huomattavasti tunteikkaamman se, että Barnsleyn vanha omistaja Patrick Cryne sairastaa terminaalivaiheeseen edennyttä syöpää. 66-vuotias Cryne on omistanut Barnsleyn vuodesta 2004 lähtien.

Crynen aikakauden merkittävimmiksi saavutuksiksi lasketaan Barnsleyn tuplamenestys Wembleyllä kaudella 2015-2016. Tuolloin Barnsley voitti Ykkös- ja Kakkosliigan seurojen oman cupin Checkatrade Trophyn ja varmisti Wembleyllä myös nousunsa Mestaruussarjaan.

Näitä menestyksiä Cryne muisteli myös syyskuussa Barnsleyn faneille kirjoittamassaan avoimessa jäähyväiskirjeessä. Kirje julkaistiin seuran ohjelmalehtisessä Liigacupin ottelussa Derbyä vastaan.

– Olen jo jatkoajalla. Elän kipujen keskellä, mutta eläminen on parempi kuin se toinen vaihtoehto. Syöpä on salakavala, julma ja saaliinhimoinen ja kehotan jokaista käymään säännöllisissä tarkastuksissa pysäyttääkseen sen, Cryne aloitti kirjeensä.

– Viimeiset kuukaudet ovat nostaneet elämän keskiöön minulle tärkeitä asioita. Olen viettänyt elämäni tavoitellen merkityksettömiä asioita, vaikka parempaakin tekemistä olisi ollut. Perheeni on aina ollut minulle tärkeä, mutta minun olisi pitänyt käyttää enemmän aikaa kertoakseni sen heille.

– Tietysti myös jalkapalloseurani on ollut minulle tärkeä, ja olen onnekas, että perheeni on jakanut rakkauteni Barnsley FC:hen. Suurimman osan ajasta, kun olen omistanut seuran, olen antanut muiden johtaa sitä, koska pelkäsin, etten ole tarpeeksi osaava ansaitakseni ”jalkapalloihmisten” kunnioitusta ja tukea. Se on ironista, sillä yksi seuran suurimmista menestyksistä osui aikakaudelleni ja päättyi kahteen menestyksekkääseen vierailuun Wembleylle.

– Halusin saavuttaa monia asioita ennen kuin vastuuni tästä hienosta joukkueesta päättyi viikatemiehen käsiin. Tietysti halusin nähdä meidän palaavan takaisin Valioliigaan ja tehdä joitain parannuksia ikoniseen länsikatsomoon. Halusin myös saattaa yhteen kaikki vuoden 1912 FA Cupin mitalit, mutta onnistuin löytämään vain viisi.

– Tätä kautta koskien uskon meidän vahvistuvan kauden edetessä ja joukkueen hitsautuessa yhteen, kuten Wembleyn tuplakaudella. En usko enää olevani elossa nähdäkseni kauden lopputulemaa, mutta jatkan matkaani toivossa. Toivotan teille kaikille hyvää jalkapallokautta ja kiitän teitä ystävällisyydestänne vuosien varrella, Cryne päätti kirjeensä.

Barnsley on tällä hetkellä Mestaruussarjassa sijalla 20, neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella.