Ranskan pääsarjaseuraan siirtyvä Timo Stavitski kommentoi yllätyssiirtoaan: ”Loppu on minusta kiinni”

© Kuva: Juha Tamminen

18-vuotias Timo Stavitski tuli tehneeksi kenties vuoden suomalaissiirron, kun vasta yhden täyden Veikkausliiga-kauden pelannut nuorukainen teki sopimuksen Ligue 1 -seura SM Caenin kanssa. Caen todella halusi laiturin itselleen, sillä se maksaa RoPS:ille Stavitskista tiettävästi 600 000 euron siirtokorvauksen.

Kirkkonummelta lähtöisin olevan Stavitskin syksy on ollut kiireinen sarjakauden päätyttyä, eikä lomailuun ole jäänyt aikaa. Marraskuisen poikamaajoukkuereissun jälkeen Stavitski kävi harjoittelemassa Barcelonan reservijoukkueen kanssa. Sieltä matka jatkui Ranskaan Toulousen vieraaksi ja lopulta neuvottelut Caenin kanssa johtivat sopimuksen allekirjoittamiseen.

SM Caen ja Stavitski solmivat neljän ja puolen vuoden sopimuksen, ja maanantaina nuorimies palasi Suomeen valmistellakseen muuttoaan Ranskaan. Välillä pelaaja ehti antaa kommentteja siirrostaan RoPS:n kotisivujen uutiseen.

 

 

– Vaikea tätä tunnetta on avata. Odottava, jännittynyt, mutta ennen kaikkea helpottunut, kun kaikki on lopultakin saatu vietyä päätökseen, kentältä tavoitettu Stavitski huokaisee.

– Vuosi sitten lähtö ulkomaille oli pelkkä unelma. Oikeasti edes kaksi kuukautta takaperin en olisi uskonut, että näin tulee käymään.

HJK:n junioreissa pari vuotta kypsynyt Stavitski on tähyillyt ulkomaille jo useamman vuoden ajan. Siirto vain tapahtui jopa odotettua aikaisemmin.

 

– Klubi 04:n jälkeen arvioimme, että kaksi tai korkeintaan kolme vuotta Veikkausliigassa olisi se aika, jonka jälkeen olisi jo siirryttävä ulkomaille, Stavitski kertoo aikataulustaan.

– Nyt loppu on enää minusta kiinni. Ranskan pääsarjassa pelaa kuitenkin todella kovia nimiä. Jos kaikki onnistuu nappiin, saatan itsekin olla parin vuoden sisään pelaamassa maailman huippuja vastaan.