© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisvahti tekee seurastaan miljonäärin – enää ei kysellä kuka on Jesse Joronen

Jättitarjous Huuhkajien Kreikka-matsiin!

Jos Huuhkajat voittaa tai pelaa tasapelin Kreikkaa vastaan, saat 10€ panoksella 40€ voiton!

Tanskalaisen AC Horsensin toimistolla lyödään tällä hetkellä ylävitosia. Useiden tanskalaislähteiden mukaan seuran ykkösvahti Jesse Joronen siirtyy ensi kaudella FC Kööpenhaminaan. Siirto on monella tapaa loistava Horsensin kannalta.

Lue uutinen Jorosen siirrosta tästä linkistä.

Ensinnäkin, Joronen siirtyi Horsensiin viime kesänä ilmaisella siirrolla Fulhamista. Horsens otti tavallaan tietoisen riskin, sillä Joronen ei missään nimessä ollut vakuuttanut Englannissa. Peliaikaa oli tullut todella vähän, joten näyttöpaikkoja ei kertynyt juuri nimeksikään. Toisaalta rahallisesti Horsens ei joutunut ottamaan suurta riskiä.

Toiseksi, Joronen pelaa tanskalaislähteiden mukaan kauden loppuun Horsensissa ja siirtyy Kööpenhaminaan vasta ensi kesänä. Se on seuralta loistava peliliike, koska nyt toimistolla ehditään miettiä uutta maalivahtivaihtoehtoa ja samalla Joronen voi loistavilla otteillaan vielä tuoda Horsensille euro-paikan ensi kaudeksi.

Kolmas pointti liittyy oleellisesti ensimmäiseen. Paikallislehti Horsens Folkebladin mukaan FCK pulittaa Jorosesta lähes miljoona euroa. Se on toteutuessaan seurahistorian toiseksi suurin myynti. Mikäli euro-paikka tulisi kauden päätteeksi, saa Horsens Jorosen myynnistä tulevilla varoilla vahvistettua joukkuetta kohti Eurooppa-liigan karsintoja. Jorosesta tuli seuralle todellinen aarre, jonka arvo voi vielä kasvaa tulevien siirtojen myötä.

Ja mikä tärkeintä. Jorosen uran kannalta siirto FC Kööpenhaminaan on loistava. Kuten aiemmin uutisoimme, tanskalainen BT kertoi, että Jorosta kaavaillaan Kööpenhaminassa ykkösveskariksi. Tällä hetkellä ykkösveskarin vastuuta kantava Robin Olsen on BT:n mukaan lähdössä ensi kesänä pois seurasta, joten ykkösvahdin tontti on kaavailtu suomalaiselle Joroselle.

Puolessa vuodessa Joronen on noussut varteenotettavaksi kilpailijaksi myös Huuhkajien pitkäaikaiselle ykkösvahdille Lukas Hradeckylle. Lisäksi molempien maalivahtien kehityskäyrästä löytyy samoja elementtejä. Hradecky lähti nuorena Esbjergiin, josta tie vei Brøndbyhyn ja sitä kautta Bundesliigaan. Jorosen matkassa oli Englannin kokoinen töyssy, mutta nyt urakehitys näyttäisi ottaneen puolessa vuodessa aimoharppauksen.

Kööpenhamina tuskin jää Jorosen päätepysäkiksi. Ja vielä vuosi sitten voivoteltiin kahvipöydissä, että näinköhän se ”jossain Englannissa pallokasseja kantava suomalaisveskari” koskaan ulosmittaa täyttä potentiaaliaan.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Jättitarjous Huuhkajien Kreikka-matsiin!

Jos Huuhkajat voittaa tai pelaa tasapelin Kreikkaa vastaan, saat 10€ panoksella 40€ voiton!