Ulkomailla pelaavien suomalaisten maalipörssi vuonna 2017 – Teemu Pukki iski lähes kolmasosan osumista

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomifutis.com on koonnut uudenvuoden kunniaksi ulkomaisissa pääsarjoissa pelaavien suomalaisten maalipörssin kalenterivuodelta 2017.

Suomalaiset iskivät vuonna 2017 yhteensä 82 maalia ulkomaisissa pääsarjoissa. Maalintekijöitä oli kaiken kaikkiaan 22 kappaletta.

Tilastojen kokoamiseen käytettiin transfermarkt.com-sivustoa.

1. Teemu Pukki, Bröndby – 27 maalia

Suomen ylivoimainen ykköspyssy Teemu Pukki, 27, latoi tänä vuonna Tanskan Superliigassa 27 maalia. Huuhkajien luottokärki takoi siis lähes kolmanneksen suomalaisten kokonaismaalimäärästä ulkomailla.

2. Fredrik Jensen, Twente – 8 maalia

Tänä vuonna A-maajoukkueeseen noussut Fredrik Jensen, 20, nousi viime kaudella myös Hollannin pääsarjaseura Twenten vakiokalustoon. Viime kauden maalimäärään (4) on lupa odottaa parannusta, sillä nuorukainen on iskenyt kuluvan sesongin alkupuolella jo yhtä monta osumaa.

3. Berat Sadik, Doxa Katokopias – 7 maalia

Nykyään jo suomalaisiin konkarihyökkääjiin lukeutuva Berat Sadik, 31, on tuntunut löytävän Kyprokselta joukkueen, jossa maalinteko luonnistuu. Käytännössä koko kesän seuraa etsinyt Sadik liittyi syyskuussa Doxaan, ja maaleja on syntynyt 12 pääsarjaottelussa jo seitsemän.

3. Kasper Hämäläinen, Legia Varsova – 7 maalia

Listauksen toinen konkaripelaaja Kasper Hämäläinen, 31, on Sadikin tavoin onnistunut iskemään seitsemän sarjamaalia 12 kuukauden aikana. Vuodesta 2013 asti Puolassa pelannut TPS-kasvatti on ollut tällä kaudella Ekstraklasassa hyvässä vireessä. Kasassa on jo neljä osumaa ja viisi maalisyöttöä. Myös Legialla sujuu hyvin, sillä varsovalaisseura lähti parin kuukauden talvitauolle sarjakärjessä.

4. Roope Riski, St. Pölten – 4 maalia

Viime vuonna Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Roope Riski, 26, aloitti uransa Itävallassa vauhdilla. Hän kuului ensimmäisillä kierroksilla sarjanousija St. Pöltenin kantaviin voimiin ampumalla neljä maalia ensimmäisessä yhdeksässä ottelussa, ja monet vaativat häntä myös maajoukkueeseen. Sen jälkeen maalihanat kuitenkin tyrehtyivät ja vaihtopenkki kutsui. Näillä näkymin St. Pölteniä odottaa paluu toiselle sarjatasolle, sillä joukkue lähti talvitauolle liigajumbona, yksi ainoa voitto taskussaan.

4. Aleksandr Kokko, Eastern SC & Newcaste Jets – 4 maalia

RoPS-kannattajien ikisuosikkeihin kuuluva Aleksandr Kokko, 30, valitsi heinäkuussa uudeksi osoitteekseen Hong Kongin pääsarjassa pelaavan Eastern SC:n, jossa hän on ehtinyt iskeä jo kolme maalia kuuteen otteluun. Viime keväänä hän teki yhden maalin myös Australian pääsarjan Newcastle Jetsille.

5. Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen – 3 maalia.

Tällä hetkellä jatkuvasti siirtohuhuissa pyörivän Joel Pohjanpalon, 23, maalisaldo tältä vuodelta Bundesliigasta antaa hänestä ehkä hieman vääristyneen kuvan. Tällä kaudella vastuuta on tullut Saksan pääsarjassa vasta 48 minuuttia, mutta hän onnistui iskemään maalin tuossa ajassa. Viime kaudella bundesliigaosumia syntyi kuusi kappaletta, ja tuolloinkin peliaikaa irtosi vain 182 minuuttia.

5. Pyry Soiri, Shahter Soligorsk – 3 maalia

Pikavauhdilla suomalaisten (ja islantilaisten) suosioon noussut Pyry Soiri, 23, oli yksi kotimaisen jalkapallon valopilkuista tänä vuonna. Keväällä VPS:sta Valko-Venäjälle lähtenyt Soiri onnistui tekemään debyyttikaudellaan ulkomailla kolme maalia ja pääsi taistelemaan myös maan mestaruudesta, joka meni kuitenkin lopulta Jasse Tuomisen edustamalle BATE Borisoville.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS