Barça-legenda Xavilta kovaa kritiikkiä Real Madridille: ”Siellä yleisö taputtaa sellaiselle”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan entisen keskikenttäpelaaja Xavin mielestä joukkueen rakas vihollinen Real Madrid ”ei halua pelata kaunista jalkapalloa, kuten Barcelona tekee”.

Viime kaudella Real Madrid voitti mestaruuden sekä Espanjan La Ligassa että Mestarien liigassa, mutta kuluvalla sesongilla se on jäänyt Espanjan pääsarjassa jo 16 pisteen päähän sarjakärki Barcelonasta.

Nykyään qatarilaisessa Al Saddissa pelaava Xavi, 37, uskoo, että Real Madridissa ei ole ”kauniin jalkapallon kulttuuria”.

– Barcelona on pelaajan viimeinen koe. Se on kaikista vaikein ja vaativin seura maailmassa. Madrid ei pelaa niin kauniisti. Bernabeulla (Real Madridin stadionilla) puolustaja voi purkaa pallon katsomoon, ja se on ok. Se on heidän kulttuurinsa. Siellä yleisö taputtaa sellaiselle, sanoi Barça-legenda El Paisin haastattelussa.

– Jos joku potkaisee Camp Noulla (Barcelonan stadionilla) pallon katsomoon, niin yleisöstä kuuluu negatiivista mylvimistä. Niin on ollut sitten Johan Cruijffin aikojen.

Xavi nosti erityisesti esiin vuosien 2010-2013 Real Madridin, jota valmensi nykyinen Manchester Unitedin manageri José Mourinho.

– Mourinhon Madrid pelasi palloa aina suoraan linjan taakse. Mourinho kielsi pelaajiaan pysähtymästä pallon kanssa ja ohjeisti heitä pelaamaan nopeasti. Sitten Ángel Di María, Cristiano Ronaldo tai Karim Benzema yritti murtautua. Nyt he tekevät samaa Gareth Balen kanssa. He eivät halua pelata jalkapalloa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.