MLS-seura Chicago Fire on tiedottanut kotisivuillaan solmineensa yksivuotisen jatkosopimuksen saksalaisen maailmanmestarin Bastian Schweinsteigerin kanssa.

Chicago Fire FC

@ChicagoFire
Ready for year ✌️ in Chicago

@BSchweinsteiger is officially 🔙 in 2018 💪:
cf97.co/ACEF30hQEHl

#cf97

33-vuotias Schweinsteiger siirtyi Chicagoon viime maaliskuussa epäonnistuneen Manchester United-pestin jälkeen. Koko aiemman uransa Bayern Münchenissä pelannut Schweinsteiger ei koskaan onnistunut pääsemään Manchesterissa José Mourinhon suosioon.

Schweinsteiger pelasi vuonna 2017 Chicago Firen paidassa 24 ottelua. Hän teki niissä kolme maalia ja syötti kuusi. Avausmaali uuden seuran paidassa syntyi heti debyyttiottelussa. Schweinsteiger valittiin kauden aikana myös MLS:n tähdistöotteluun, jonka kipparina hän toimi Real Madridia vastaan.

– Viime vuosi oli urallani hyvin erityinen, mutta se tuntui epätäydelliseltä, koska emme voittaneet pokaalia. Olen varma, että voimme luoda uuden ikimuistoisen kauden mahtavien faniemme tuella. Rakastan tätä kaupunkia, tätä lajia ja voittamista, Schweinsteiger hehkutti seuran tiedotteessa.

Schweinsteiger pelasi maajoukkueuransa aikana kolmissa MM- ja neljissä EM-kisoissa, huipentaen uransa vuoden 2014 maailmanmestaruuteen. Kaikkiaan 121 maaottelussa syntyi 24 maalia. Scweinsteigerin maajoukkueuran jäähyväisottelu tapahtui Huuhkajia vastaan vuonna 2016.

Seurajoukkueuralla Schweinsteiger saavutti toistaiseksi muun muassa kahdeksan bundesliigamestaruutta ja yhden Mestarien liigan voiton.

MLS:n sarjakausi alkaa 10. maaliskuuta.