Bayern-tähti Franck Ribéry puhui avoimesti arvestaan: ”Ne kokemukset tekivät minusta vahvemman”

© Kuva: Getty Images

Keväällä 35 vuotta täyttävä Franck Ribéry on eittämättä yksi ranskalaisen jalkapallon modernin aikakauden suurimmista pelaajista. Ribéry on valittu kolme kertaa Ranskan parhaaksi pelaajaksi, kerran Bundesliigan parhaaksi ja sijoittuipa hän parhaana vuonnaan (vuonna 2013) kolmanneksi myös Kultainen pallo -äänestyksessä.

Maailmantähteyteen Ribéry nousi Bayern Münchenissä, jossa hän on pelannut jo vuodesta 2007 lähtien. Nyt ura lähestyy kuitenkin vääjäämättä loppuaan. Ribéryn sopimus päättyy tähän kauteen eikä uuden syntymisestä ole vielä mitään takeita.

Münchenissä Ribéry on lähestulkoon legendan asemassa, ja yksi suurimmista yleisön suosikeista. Aina elämä ei ole kuitenkaan ole ollut niin helppoa, ja syykin tähän on selvä – Ribéryn naamaa koristava pitkä arpi.

Arpi on kipeä muisto auto-onnettomuudesta, johon Ribéry joutui vanhempiensa kanssa ollessaan vain kaksivuotias. Ribéryt törmäsivät ajoneuvollaan rekkaan, mutta onneksi kukaan ei menettänyt kolarissa henkeään. Pikku-Franckin kasvoihin sen sijaan ommeltiin yli sata tikkiä.

Ribéry sai kärsiä onnettomuuden seurauksista koko lapsuutensa ajan, sillä niin lapset kuin aikuisetkin pilkkasivat poikaa armotta. Vuosien kuluessa hän käänsi kiusanteon kuitenkin vahvuudekseen.

– Se ei ole helppoa, kun on nuori ja näyttää niin eriskummalliselta, Ribéry kertoi ranskalaisella Canal Plusille antamassaan haastattelussa.

– Selkäni takana kuiskuteltiin. Ei siksi, että olin komea, nimeni oli Franck tai että pelasin hyvin jalkapalloa, vaan siksi, koska kasvoissani oli arpi.

Pilkkaan eivät syyllistyneet vain koulutoverit ja muut lapset, vaan myös luokkatovereiden vanhemmat.

– ”Katso noita kasvoja”. ”Katso, miltä tuo näyttää ja mikä arpi sillä on”. ”Onpa hän ruma”, Ribery kertoo kuulemastaan ivailusta.

Kolarin tuoma fyysinen kipu muuttui ajan saatossa henkiseksi tuskaksi, kuten Ribéry harvnaislaatuisessa haastattelussaan kertoo. Haastattelu oli ensimmäinen, jonka hän antoi kotimaansa medialle sen jälkeen, kun hän hyvästeli Ranskan maajoukkueen vuonna 2014.

– Ne kokemukset muokkasivat persoonaani ja tekivät minusta vahvemman. Siksi olen se ihminen, joka nyt olen, Ribéry toteaa.

Lähde: Sport1