Jalkapallon erikoisseura Kaarinan Pojat palkittiin torstai-iltana pidetyssä Suomen Urheilugaalassa Vuoden urheiluseurana 2017.

– Uskomme, että tulevaisuudessa seurojen merkitys kentän ulkopuolella tukee olemaan yhtä merkittävä kuin sen sisäpuolella. Olemme yhteisössämme merkittävä toimija lapsesta mummoon ja vaariin. Urheilulla ja urheiluseuroilla tulee olemaan merkittävä rooli niin syrjäytymisen kuin syrjinnän ehkäisemisessä, KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen sanoi kiitospuheessaan.

Kaarinan Pojat on perustettu vuonna 1958, joten seura juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu muun muassa elokuussa järjestettävä KaaPo 60v. -juhlaturnaus. Juhlavuosi sisältää myös entistä tasokkaampia sarjaotteluita, sillä KaaPon edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen.

Urheilugaala

@urheilugaala
Vuoden Urheiluseura -palkinnon saa @KaarinanPojat! #urheilugaala #UG18

Ilari Äijälä

@ilariaijala
Onnea @KaarinanPojat #vuodenseura 🏆 Mahtavaa työtä @KimEkroos @olli_bomber ja muut! 👍 Yhteisöllisyys ja vahvat seuran arvot hyvä pohja tulevaisuudelle! #UG18 #urheilugaala #kaarinanylpeys

Ville Niinistö

@VilleNiinisto
Futiksella on iso yhteiskunnallinen merkitys. Se on peli, joka yhdistää ihmisiä, ehkäisee syrjäytymistä, torjuu rasismia, antaa merkitystä ja toivoa nuorille.

Ja juuri tätä työtä tekee Vuoden Urheiluseuraksi valittu @KaarinanPojat. Se ansaitsee yhteiskunnan tuen, arvostuksen. 👍

Elias Mastokangas

@EliasMasto
Onnittelut @KaarinanPojat👏 Ansaittu tunnustus seuran hyvästä työstä! #urheilugaala

Jalkapallopiireihin tuli Urheilugaalassa myös kaksi muuta tunnustusta, vieläpä samaan perheeseen. Erkki Alaja palkittiin Taustavoima-palkinnolla ja hänen kaksosveljensä, Palloliiton edesmennyt puheenjohtaja Pertti Alaja elämänurapalkinnolla.

– Urheilu oli valtava osa Pertin elämää lapsuudesta loppuun asti. Pertillä oli laaja urheilusydän. Jalkapallon lisäksi koko urheilun kirjo. Pertti sai urheilulta paljon. Hän on varmasti kiitollinen kaikista niistä ystävistä, joita urheilu hänelle antoi, Alajan saaman palkinnon perusteluissa todettiin.

Vuoden urheilijaksi valittiin hiihdon maailmanmestari Iivo Niskanen ennen tennispelaaja Henri Kontista ja koripallotähti Lauri Markkasta. Vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Lukas Hradecky sijoittui äänestyksessä sijalle 10.

Lähteet: KaaPon ja Palloliiton nettisivut