Liverpool sen teki! – Manchester City kärsi kauden avaustappionsa

© Kuva: Getty Images

Arséne Wenger saa huoahtaa helpotuksesta. Toki Arsenal hävisi sunnuntaina Bournemouthille, mutta kun Manchester Citykin kärsi vihdoin ja viimein kauden avaustappionsa, jatkaa Wengerin Arsenal kaudelta 2003-2004 – ”The Invincibles” – edelleen valioliigahistorian ainoana joukkueena, joka selvitti koko sarjakauden tappioitta.

Mestarien liigan merkityksettömässä ottelussa varamiehinen Manchester City oli taipunut jo joulukuussa Shakhtar Donetskille, mutta tänään Citylle sarjakauden ensimmäisen tappion aiheutti Liverpool. Ja vieläpä melkoisen hurmoshenkisellä peliesityksellä, lopun hapuilua lukuun ottamatta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi tasapeliin, mutta toisella puoliajalla Liverpool painoi kaasua. Pelin avausmaali nähtiin jo yhdeksännellä minuutilla, kun Alex Oxlade-Chamberlain spurttasi pallonriiston jälkeen irti, teki itselleen tilaa ja laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta pallon alakulmaan.

City nousi tasoihin viisi minuuttia ennen taukoa. Kyle Walker lähetti hienon puolenvaihdon Leroy Sanélle. Saksalaislaituri otti pallon hyvin rinnalla haltuun, jätti Joe Gomezin helposti taakseen ja ampui pallon etunurkasta maaliin ohi Loris Kariusin.

Toisella puoliajalla Liverpool pani sitten pallon maaliin peräti kolmesti lyhyen ajan sisällä. Ensimmäisenä asialla oli Roberto Firmino, joka vei kaksinkamppailun huomattavasti rotevammalta John Stonesilta 100-0 ja chippasi pallon todella taidokkaasti takatolpan kautta maaliin.

Vain kaksi minuuttia tästä verkko soi taas. Sadio Mané, joka oli vain hetkeä aiemmin osunut City-maalin ulkotolppaan tykitti Mohamed Salahin passista todellisen unelmavedon ylänurkkaan.

Eikä maalijuhlinta vielä tähänkään loppunut. Kellossa oli 68:s peliminuutti, kun Cityn veräjänvartija Ederson tuli maaliltaan kauas vastaan ja purki pallon suoraan keskiympyrän tuntumassa odottaneelle Salahille. Salah ei epäröinyt, vaan sijoitti pallon armotta tyhjillään odottaneeseen maaliin. Brassivahdilla ei muutenkaan ollut paras iltansa, mutta moka taisi olla mieheltä kauden toistaiseksi kriittisin.

83. minuutilla Liverpoolin kotiyleisö hiljeni muutamien desibelien verran, kun Bernardo Silva toi Cityn jälleen kahden maalin päähän. Liverpoolilla on historiansa lopun sulamisista, eikä nytkään selvitty ilman lopun paniikkia.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Ilkay Gündogan suti maalinedustalta Citylle kolmannen maalin, mutta lopulta pisteet jäivät Anfieldille maalein 4-3. Ja vielä pelin viimeisestä tilanteesta Liverpool-fanit saivat todella jännitettävää. City sai nimittäin sivuvaparin hyvästä paikasta, mutta Sergio Agüero puski pallon vain sivuverkkoon.

Tappiosta huolimatta Manchester City johtaa Valioliigaa yhä turvallisesti 15 pisteen erolla, mutta sarjakakkonen Manchester United pelaa oman kierroksen pelinsä vasta maanantaina, kotikentällä Stokea vastaan. Liverpool nousi nyt tasapisteisiin Unitedin ja Chelsean kanssa.

Redsin voiton arvoa nostaa se, että ykköstähti Philippe Coutinho myytiin vastikään Barcelonaan eikä puolustuksen superhankinta Virgil van Dijk ollut tänään kokoonpanossa reisivaivan takia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.