Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on pelannut Eintracht Frankfurtissa upean syyskauden, eikä ihme, että arvostusta satelee. Tuorein kunnianosoitus Hradeckylle lohkesi maanantaina saksalaiselta jalkapalloraamatulta Kickeriltä.

Kicker on laatinut pelipaikkakohtaisia rankinglistojaan jo yli 60 vuoden ajan. Listaukset julkistetaan aina kauden alla sekä kauden puolivälissä.

Rankatut pelaajat jaetaan listauksessa neljään eri kategoriaan: vapaasti suomennettuna ”maailmanluokkaa” (Weltklasse), ”kansainvälistä tasoa” (Internationale Klasse), ”kärkkymässä kärjen takana” (Im weiteren Kreis) ja ”seurannan alla” (Im Blickfeld). Kategoriat ovat pysyneet samoina jo listan aloitusvuodesta 1956 lähtien.

Suomalainen Lukas Hradecky on Kickerin tuoreimman näkemyksen mukaan Bundesliigan toiseksi paras maalivahti. Hradeckyn edelle kiilasi ainoastaan RB Leipzigin unkarilaistorjuja Peter Gulacsi.

Yksikään maalivahti ei ansainnut Kickeriltä arvosanaa ”maailmanluokkaa”, mutta Gulacsin ja Hradeckyn ohella kansainvälistä tasoa katsottiin olevan Bayern Münchenin Sven Ulreichin, Hoffenheimin Oliver Baumannin ja Werder Bremenin Jiri Pavlenkan. Maailmanluokkaa olisi hyvinkin saattanut olla Bayern Münchenin Manuel Neuer, ellei hän olisi viettänyt käytännössä koko syksyä sairastuvalle.

Jo aiemmin Bild oli määritellyt Hradeckyn bundesliigasyksyn toiseksi parhaaksi maalivahdiksi (Sven Ulreichin jälkeen) ja samalla koko sarjan neljänneksi parhaaksi pelaajaksi.

Suomalaispelaajista myös Niklas Moisander ylsi Kickerin listaukseen keskuspuolustajien osalta. Kicker nosti esille kaikkiaan 27 topparia, joista Moisander on mukana sijoilla 18-27 ”seurannan alla” -kategoriassa. Kaksi parasta topparia ovat Kickerin näkemyksen mukaan Bayern Münchenin Mats Hummels ja Schalken Naldo.