Middlesbroug’n organisaatioon kuuluva Mikael Soisalo pelaa toista vuottaan Englannissa. Debyytti edustusjoukkueessa odottaa vielä itseään, mutta suomalaislupauksen tavoitteet ovat kivenkovat.

Soisalo elää Englannissa askeettista huippu-urheilijan elämää. Ruokavaliota noudatetaan tarkasti ja harjoittelu on kovaa. Ilta-Sanomien haastattelussa Soisalo kertoo kehittyneensä paljon Middlesbrough’ssa. Testitulokset ovat joukkueen parhaimpia ja siihen löytyy järkeenkäypä syy, harjoittelumotivaatio.

– Jos harjoittelee enemmän kuin muut, pärjää paremmin kuin muut. Jos tekee aivan saman kuin muut 20 pelaajaa, pärjää ihan yhtä hyvin kuin he, Soisalo sanoi IS:lle.

Soisalo teki läpimurron Veikkausliigassa kaudella 2016. Tie vei Englantiin, silloin vielä Valioliigassa pelanneeseen Middlesbrough’n tammikuussa 2017. Soisalo on asettanut itselleen kovat tavoitteet, joiden eteen hän tekee kovasti töitä.

– Unelmani on Real Madrid. Voi olla, ettei unelmani toteudu, mutta rima kannattaa asettaa mahdollisimman korkealle, Soisalo pohti.

Lue IS:n juttu Soisalosta tästä linkistä.