MLS-sarjan alkuperäisiin joukkueisiin kuuluva San Jose Earthquakes (aiemmin San Jose Clash) on pestannut valmennustiimiinsä suomalaisen maalivahtivalmentaja Jyri Niemisen.

Nieminen, 30, on työskennellyt aiemmin muun muassa Qatarissa Dohan Aspire Academyssa sekä Qatarin alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa vuodesta 2015. Nieminen on erikoistunut pelaajakehitykseen sekä videoanalysointiin.

– Jyri teki suuren vaikutuksen meihin saatuamme palautetta Aspire Academysta, maineikkaasta kehityskeskuksesta Qatarista, joka työskentelee läheisesti eri huippuseurojen kanssa ympäri maailman, kuten Juventuksen, Barcelonan, Tottenhamin ja Bayer Leverkusenin.

– Jyri on on todella vahva kehittämään maalivahtien tekniikka ja taktista osaamista, oli sitten kyse pallonhallinnasta tai ilman palloa. Hän pystyy työskentelemään kaiken ikäisten pelaajien kanssa, San Josen toimitusjohtaja Jesse Fioranelli kehui.

San Jose sijoittui viime kaudella MLS:n läntisessä konferenssissa kuudenneksi. Pudotuspeleissä taival päättyi heti ensimmäisellä kierroksella Vancouver Whitecapsia vastaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Jyri Nieminen

@Jyrinieminen1
Journey continues in this special @MLS team @SJEarthquakes. New exiting experience ahead 🇺🇸🔵⚫️

San Jose Earthquakes

@SJEarthquakes
NEWS: Earthquakes Announce Full Coaching Staff for 2018 Season: sjeq.co/RYUm30hZ4ja