Vuoden 2018 Miesten Suomen Cup käynnistyi tänään perjantaina neljällä alkulohkon ottelulla.

Veikkausliigan seurat aloittivat urakkansa voitoilla, sillä sekä Kuopion Palloseura että FC Inter nappasivat kolme pistettä ensimmäisestä koitoksestaan.

KuPS kaatoi Kuopio-hallissa Kakkosessa pelaavan Musan Salaman lukemin 5-2. Keltamustien kauden ensimmäinen virallinen peli herätti kiinnostusta, sillä paikalle oli ilmaantunut 1094 silmäparia (katso kuva).

Kotijoukkue KuPS johti ottelua 23 minuutin jälkeen Jiri Nissisen ja Petteri Pennasen maaleilla. MuSan Samu-Petteri Mäkelä kavensi 32. minuutilla pilkusta tilanteeksi 2-1.

Ats Purje vei toisen jakson alussa kuopiolaiset takaisin kahden maalin johtoon ja hetkeä myöhemmin Ilmari Niskanen iski illan isännille pelin neljännen maalin. Jussi Välilän maali kulmapotkusta antoi porilaisille vielä ripauksen toivoa, mutta Petteri Pennanen takoi 85. minuutille loppulukemiksi 5-2.

Inter kaatoi Javenture-areenalla Ykkösessä pelaavan Ekenäs IF:n 3-0 Benjamin Källmanin, Mikko Kuninkaan ja Muse Yooniksen maaleilla.

Helsingin IFK ja Gnistan tasasivat Talin hallissa pisteet lukemin 1-1. HIFK:n maalin iski Tuomas Mustonen. Gnistanin osumasta vastasi Jani Kaukomaa.

Kokkolan Pallo-Veikot ja Tampereen Pallo-Veikot päätyivät Kipparihallissa maalittomaan tasapeliin.