Tästä lohkosta jatkopaikka hyvin mahdollinen – joko Unkari-peikko selätetään?

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajat arvottiin äsken järjestetyssä historiallisessa Kansojen liigan ensimmäisessä lohkoarvonnassa vanhojen tuttujen seuraan. Suomen lohkovastustajia ovat Viro, Kreikka ja kiusallisen tuttu Unkari. C-divisioonan lohkot arpoi itse Jari Litmanen.

Suomi on tuoreimmassa FIFA-rankingissa sijalla 68. Viro löytyy rankingin sijalta 88, Kreikka sijalta 47 ja Unkari sijalla 54.

Suomi ja Viro eivät ole arvokisakarsinnoissa kohdanneet kertaakaan. Ystävyysotteluita on kuitenkin pelattu tälläkin vuosikymmenellä jo viisi kertaa. Otteluista kolme on päättynyt Suomen ja kaksi Viron voittoon. Viimeisin kohtaaminen nähtiin marraskuussa Helsingissä, ja tuolloin Suomi nujersi Viron 3-0 Pyry Soirin yhdellä ja Robin Lodin kahdella maalilla.

Kreikka ja Unkari puolestaan ovat arvokisakarsinnoista Huuhkajille hyvinkin tuttuja. Suomi ja Kreikka ovat olleet samassa karsintalohkossa historian saatossa peräti kuusi kertaa. Tuorein tapaus oli vuoden 2016 EM-kisojen karsinnat. Tuolloin maat pelasivat Helsingissä 1-1 -tasapelin, ja Kreikasta Suomi haki vierasvoiton.

Unkari on ollut Suomelle kiusallisen vaikea vastustaja. Keskinäisiä maaotteluita löytyy historiasta 17, ja niistä Suomi on voittanut vain kaksi. Huuhkajien viimeisin voitto on tosin verrattain tuore, maaliskuussa 2014 Unkarin kotikentällä pelatusta harjoitusottelusta. EM-kisojen 2016 karsinnoissa Suomi kuitenkin hävisi Unkarille kahteen otteeseen 0-1.

Se kivuliain muisto Unkari-peleistä on kuitenkin lokakuulta 1997, kun Suomi ja Unkari kohtasivat kaatosateisella olympiastadionilla. Tuolloin Suomen lisäajalla tekemä oma maali tasoitti ottelun loppunumeroiksi 1-1, ja pudotti Suomen jatkokarsintavaiheesta.

Kansojen liigan lohkovaihe pelataan ensi syksynä, syyskuun ja marraskuun välisenä aikana. Kunkin divisioonan neljä parasta maata, jotka eivät selvitä paikkaansa vuoden 2020 EM-kisoihin EM-karsintojen kautta, pääsevät tavoittelemaan yhtä kisapaikkaa syksyllä 2019 pelatuissa playoffeissa.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!