VPS tiedotti keskiviikkona hankkineensa hyökkäyspäänsä täsmävahvistukseksi 30-vuotiaan brasilialaisen Douglas Caen (uutinen). Douglas on hankittu Vaasaan suureen rooliin, eikä Veikkausliiga ole hänelle täysin vieras sarja. Suomessa kun pelasi viime kaudella jo Douglasille entuudestaan hyvin tuttu vanha joukkuekaveri Stenio, joka ampui FC Lahdelle kauden aikana yhdeksän maalia.

– En tiennyt paljoakaan Suomesta aiemmin, mutta läheinen ystäväni Stenio tuli pelaamaan FC Lahteen. Sen myötä aloin seuraamaan suomalaista jalkapalloa ja etenkin hänen edesottamuksiaan. Stenio on kertonut paljon hyviä asioita Suomesta ja tämän maan jalkapallosta, Douglas kertoo VPS:n kotisivujen haastattelussa.

– Olen onnellinen ja luottavainen siitä, miltä joukkue näyttää tällä kaudella. Tulin auttamaan seuraa ja joukkuetta. Aluksi muuttaminen Brasiliasta Suomeen oli vähän pelottavaakin, mutta siihen on tottunut nopeasti. Sopeudun uuteen ympäristöön koko ajan.

Douglas on pelannut koko tähänastisen uransa kotimaassaan Brasiliassa, mutta toistaiseksi suomalainen tapa pelata on tehnyt hyvän vaikutuksen mieheen.

– Pelaaminen tuntuu olevan täällä organisoidumpaa. Brasiliassa on yleisempää, että pelataan suoraviivaisesti ja yksilövetoisesti. Täällä pelataan selvästi kollektiivisemmin.