Kädet ilmaan ja juoksu joukkuekavereiden syliin? Se kai se tavallisin tapa juhlia maalia on, mutta kaikille jalkapalloilijoille ei standardituuletus ole riittänyt enää pitkiin aikoihin. On nähty Shefki Kuqin lentokone, Peter Crouchin robottitanssi ja vaikka mitä kaikkea muuta.

Keskiviikkona Ranskan cup-ottelussa Amiens-PSG nähtiin yksi taatusti vuoden 2018 omituisimmista tuuletuksista, vaikkei vuosi ole ehtinyt vanheta vielä edes kahta viikkoa. Ja asialla oli maailman kallein jalkapalloilija Neymar.

Barcelonasta Pariisiin viime kesänä muuttanut Neymar ampui 53. minuutilla rankkarista ottelun voittomaalin ja juhli osumaa varsin eriskummallisella tavalla. Brasilialainen riisui kenkänsä, asetti sen päänsä päälle ja tasapainotteli kenkää otsallaan kuin hylje konsanaan.

Eurosport

@eurosport
Here's Neymar with the most ridiculous celebration of 2018 so far 🤔

IBES

@IBES16
Neymar and his new shoe

https://twitter.com/BrazilEdition/status/951202467659722752

Tempaus tuomittiin välittömästi Niken maksamaksi mainostempuksi, mutta Neymar itse selitti sen kunnianosoitus hänen ystävälleen Joao Celso Moraesille.

https://twitter.com/Sportags/status/951293347821481986

Oli miten oli, Nike julkisti vain kaksi viikkoa aikaisemmin uuden nappulakenkämallin, jonka mainoskasvona on tietysti Neymar. Sattumaako?

Soccer Savings

@SoccerSavings
🚨 NEW SHOE ALERT 🚨 NIKE introduced the latest Neymar Collection to celebrate the rich tradition of Brazilian soccer. Shop the Puro Fenomeno pack today at Soccer Savings! bit.ly/2pKkqmK