Barcelona-legenda Zinédine Zidanen tukena: ”Minuun sattuu, kun näen hänen kärsivän”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan entinen, pitkäaikainen luottopelaaja Xavi myöntää, että hänen on vaikea katsoa, miten katalonialaisten verivihollinen Real Madrid on tällä kaudella vaikeuksissa Zinédine Zidanen alaisuudessa.

Zidane on voittanut reilun kahden vuoden aikana Real Madridin puikoissa kahdeksan pokaalia tuomalla muun muassa Mestarien liigan pytyn kahdella kaudella peräkkäin madridilaisten palkintokaappiin.

Kuluvalla kaudella hänen joukkueensa on kuitenkin ollut vaikeuksissa erityisesti Espanjan pääsarjassa La Ligassa, jossa ottelun enemmän pelannut sarjakäri Barcelona on karannut jo 19 pisteen päähän neljäntenä majailevasta Real Madridista.

Espanjalaislehdissa on jopa huhuttu, että Zidane saattaa saada kenkää, jos madridilaismiehistö ei päihitä Paris Saint-Germainia Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, sillä La Ligan mestaruustaisto on jo käytännössä pitkälti ohi.

Nykyään qatarilaisessa Al Saddissa pelaava Xavi kertoi BeIN Sportin haastattelussa, että arvostaa yhä entistä vastustajaansa suuresti.

– Tietysti ihailen Zidanea, koska hän oli poikkeuksellinen jalkapalloilija. Oli upeaa katsoa hänen pelaamistaan. Minuun sattuu, kun näen, miten hän kärsii Real Madridissa. Se on todellinen sääli.

– Kaikki ovat ihailleet Zidanea ja tulevat tekemään niin myös jatkossa. Häntä ei ihailla vain pelaajana. Hän on herrasmies, järkevä ja jalo ihminen, jonka tuntevat jalkapallomaailmassa kaikki. Hän on esimerkki, jota seurataan.

Xavi vertasi Zidanea Barcelonan supertähteen Lionel Messiin, sillä heillä molemmilla on tapana ihastuttaa ihmisiä taidoillaan.

– Kuka ei olisi ollut Diego Maradonan fani tai nykyään Messin fani? He ovat taianomaisia pelaajia, joilla on ollut taikasauva kertomassa heille, että heistä tulee sukupolviensa parhaat.

– Maradona, Messi, Pelé, Johan Cruijff, Zidane ja Alfredo Di Stéfano tulevat pysymään kaikkien jalkapalloa rakastavien muistoissa. He ovat olleet ne pelaajat, jotka ovat saaneet sen eron aikaiseksi kentällä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.