Valioliigan hallitseva mestari Chelsea kärsi maanantaina vieraskentällä Watfordille 1-4-tappion yhden pelaajan vajaalla.

Chelsean Tiemoué Bakayoko asetti joukkueensa hankalaan paikkaan ottamalla kaksi keltaista korttia jo ensimmäisen puolen tunnin sisään.

Watfordin kapteeni Troy Deeney vei illan isännät rangaistuspotkusta johtoon hieman ennen taukovihellystä, ja kotijoukkue vaikutti sinnittelevän yhden maalin karkumatkalla loppun asti.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Chelsean belgialaistähti Eden Hazard toi joukkueensa tasoihin hienolla, kierteisellä laukauksella.

Yhtäkkiä näyttikin siltä, että Watford joutuu tyytymään tasapeliin alivoimalla pelaavaa Chelseaa vastaan. Kotijoukkue löysi kuitenkin koneistostaan uuden vaihteen, kun Daryl Janmaat, Gerard Deulofeu ja Roberto Pereyra onnistuivat kaikki maalinteossa seuraavan seitsemän minuutin aikana.

Ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi ei jäänyt itse tulos tai Watfordin salamamaalit viimeisillä minuuteilla, vaan kapteeni Deeneyn käytös ottelun ensimmäisen maalin jälkeen.

Deeney ampui rangaistuspotkusta kauden neljännen sarjaosumansa ja tuuletti maaliaan Chelsean kannattajaosion edessä molemmat keskisormet pystyssä (katso artikkelikuva).

Englannin jalkapalloliitto FA tutkinee tapauksen tarkkaan.

Vuonna 2011 Wayne Rooney sai kahden ottelun pelikiellon, kun hän kiroili tv-kameralle tehtyään maalin West Hamia vastaan.

Viime vuonna Dele Allille taas myönnettiin yhden maaottelun pelikielto, kun hän heilutti keskisormeaan ottelussa Slovakiaa vastaan. Alli selitti, että hän näytti keskisormea entiselle joukkuekaverilleen Kyle Walkerille ja että kyseessä oli eräänlainen vitsi heidän välillään.