Huuhkajien päävalmentaja huolissaan Sauli Väisäsestä: ”Maajoukkueen kannalta olisi todella tärkeää”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajista tuttu keskuspuolustaja Sauli Väisänen pääsi saman tien tositoimiin siirryttyään Italian Serie A:han ja SPAL:n riveihin viime kesänä.

Peliaikaa tuli Suomen maajoukkuetopparille SPAL:n riveissä alkukaudesta mukavasti, mutta sitten alkoivat loukkaantumiset kiusata ja pääsy takaisin pelaavaan kokoonpanoon on ollut haastavaa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pitää tiiviisti yhteyttä pelaajiinsa ja on Väisäsen tilanteen suhteen huolissaan.

– Juttelin juuri Saulin kanssa. Hänellä on pitkä aika edellisestä pelistä, joka oli marraskuun 28. päivä pelattu cupin ottelu Cittadellaa vastaan. Sen jälkeen hän on ”missannut” yhdeksän ottelua. SPAL hankki pari topparia, yhden Puolasta ja yhden Kroatiasta, joten kilpailu peliajasta on vieläkin kovempaa, Kanerva kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Väisäselle tuli ikävä loukkaantumisten suma juuri kun hän oli päässyt hyvin mukaan rytmiin ja sai peliaikaa. Ensin meni takareisi ja sen jälkeen etureisi.

– Ne tulivat ikävään paikkaan ja sotkivat rytmin. Se on kuitenkin hyvä asia, että nyt mies on kondiksessa ja Sauli on pystynyt treenaamaan hyvin ja tekee todella kovasti töitä noustakseen takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Hän pelasi keskiviikkona harjoitusottelussa, joten pelituntumaakin on saatu hieman takaisin, Kanerva toteaa.

SPAL taistelee selkä seinää vasten putoamista vastaan. Joukkue on sarjassa sijalla 18 eli putoajan paikalla. Matkaa turvaan on kolme pistettä. Kanerva toivoo maajoukkueenkin kannalta, että SPAL säilyttää sarjapaikkansa.

– Maajoukkueen kannalta olisi todella tärkeää, että Sauli saisi pelata pääsarjassa, eikä sarjaporrasta alempana.

SPAL jatkaa tärkeiden pisteiden metsästystä lauantaina kotiottelussa Milania vastaan.

– Milan on tässä pelissä selkeä ennakkosuosikki. Joukkueilla on vähän eri trendi. Toinen tarpoo voitottomassa putkessa ja toinen liihottaa tappiottomassa sarjassa. Milan hyökkää epäsymmetrisesti ja on haaste SPAL:n puolustukselle. Milan on suosikki, mutta pieni ristivarmistus lienee paikallaan. SPAL tarvitsee kipeästi pisteitä ja voi nälissään raapia tästä pisteen 0-0- tai 1-1-tuloksella, Kanerva veikkaa.

Maajoukkuevalmentajan kantilta ottelun tuloksen kannalta tärkeämpää on se, että Väisänen pääsisi pelaamaan.

– Kun juttelimme, niin Sauli ei vielä osannut sanoa onko avauksessa, mutta todennäköisesti ei. Toivotaan kuitenkin, että mies saa minuutteja, Kanerva päättää.

SPAL ja Milan iskevät yhteen lauantaina 10. helmikuuta ja ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS