SJK näyttää mallia: Kuortaneelle Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio – ”Olosuhteet tulevat olemaan viimeisen päälle”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK ja Kuortaneen urheilulukio toteuttavat yhteishankkeena Suomen ensimmäisen seuravetoisen jalkapallolukion. SJK vahvistaa tiedotteessaan hankkeen varmistuneen maanantai-iltana.

Kuortaneen kunnanvaltuusto on hyväksynyt urheiluopiston alueelle tulevan harjoitushallihankkeen. Täysimittainen jalkapallohalli valmistuu jo tulevan kevään ja ensi kesän aikana.

Syksyllä toimintansa aloittava jalkapallolukio on jo mukana kesän yhteishaussa. Ensimmäinen vuosikurssi alkaa jo syksyllä.

Kuortaneen hallin kustannusarviot ovat noin 4,5-5 miljoonaa euroa. SJK vastaa lukion harjoittelusta ja lajipuolesta.

Ilman olosuhteita tätä ei olisi voinut toteuttaa ja nyt Kuortaneen kunnan tekemä päätös mahdollistaa että olosuhteet tulevat olemaan Kuortaneella viimeisen päälle, SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki iloitsi seuran verkkosivuilla.

Päätöstä on juhlittu myös Kuortaneen urheiluopiston- ja lukion sisällä.

– Jalkapallo on uusi laji urheilulukion lajivalikoimassa ja on erittäin tärkeä osa siinä kokonaisuudessa, että urheilulukio voi kasvaa. Tällä varmistetaan Kuortaneen kunnankin kannalta se, että urheilulukio tulee säilymään ja oppilasmäärän kasvaminen on väistämätöntä, Kuortaneen urheiluopiston yläkoulukoordinaattori Pekka Lahtinen avasi.

Lähde: SJK:n verkkosivut

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!