19-vuotias topparilupaus Juhani Pikkarainen siirtyi tammikuun siirtoikkunassa kevätkauden pituisella lainasopimuksella FC Blau-Weiß Linziin. Linz pelaa Itävallan toisella sarjaportaalla, aivan kuten Pikkaraisen tähänastinen seura FC Lieferingkin.

195-senttinen Pikkarainen on Paimiosta lähtöisin oleva TPS:n kasvatti. Hän siirtyi Turusta Red Bull Salzburgin akatemiaan vuonna 2015. Kaudeksi 2016-2017 Pikkarainen siirrettiin RB Salzburgin farmiseura FC Lieferingiin, ja sieltä edelleen Regionalliga Westiin USK Anifin joukkueeseen.

Anifissa Pikkarainen sai 24 ottelun verran arvokasta pelikokemusta ja syyskaudeksi 2017 hän palasi Lieferingiin. Lieferingissä peliminuutteja tuli kuitenkin syksyn aikana vain 44, joten nyt puolustajalupaus hakee lisää vastuuta Linzistä.

– Juhani teki harjoituksissa hyvän vaikutuksen ja antoi todella vahvan panoksen. Hän sopii myös luonteensa puolesta todella hyvin joukkueeseen ja auttaa meitä varmasti, valmentaja Thomas Sageder totesi Linzin kotisivuilla.

– Olen iloinen, että sain tilaisuuden Linzissä. Annan kaikkeni seuran ja faniemme puolesta, Pikkarainen puolestaan itse kommentoi.

Pikkarainen on pelannut myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa sekä yhden ottelun alle 21-vuotiaissa.

Linz on kymmenen joukkueen sarjassa tällä hetkellä viimeisenä (Liefering neljäntenä). Sarjan kevätkausi käynnistyy 23. helmikuuta.