Uefa haluaa muutoksia tuomareiden toimintaan – ”Pelaajien on ymmärrettävä se”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on muistuttanut tuomareita siitä, että heidän tulisi suojella pelaajia rankaisemalla vakavien rikkeiden tekijöitä Euroopan seurajoukkuekilpailuissa.

Uefa on ilmoittanut tuomareille, että heidän tehtävänään on ”suojella jalkapallon imagoa”.

– Pelaajien on pelattava, joten heitä pitää suojella. Me emme halua tilanteita, joissa pelaajan tulevaisuus on uhattuna vakavan rikkeen takia. Oli kyseessä tahallinen tai tahaton rike. Rikkeen tekevä pelaaja ottaa sen riskin, että hän aiheuttaa loukkaantumisen, kommentoi Uefan tuomaripäällikkö Pierluigi Collina BBC:n mukaan.

– Pelaajien on ymmärrettävä, että heidän pitää kunnioittaa vastustajaansa ja osoitettava heille samaa positiivista käyttäytymistä, jota he itsekin haluaisivat kohtaavansa.

Pelaajien suojelu on noussut pinnalle varsinkin Englannissa, jossa Manchester City on halunnut keskustella Valioliigan kanssa tuomarien toiminnasta.

Cityn manageri Pep Guardiola puhui aiheesta tammikuussa, kun hänen joukkueensa saksalaislaituri Leroy Sané joutui kovan taklauksen kohteeksi FA Cupin ottelussa Cardiffia vastaan. Sané on ollut kyseisen taklauksen takia nyt neljästä ottelusta sivussa.

Manchesterilaisseuran mukaan heidän pelaajiaan on tällä kaudella kohdeltu kaltoin yhdeksän kertaa ilman asiallista rangaistusta.

Tuomaripäällikkö Collina haluaisi päästä eroon myös otteluissa tapahtuvista ”torikokouksista”, joissa pelaajat piirittävät tuomaria.

– Se ei ole hyväksyttävää. Tämä ei ole se viesti, jota haluamme jalkapallon välittävän.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!