FIFA:n entinen johtaja Sepp Blatter kertoi toivovansa, että Marokosta tulee vuoden 2026 MM-kisojen isäntämaa. Päätös kisaisännyydestä tehdään ensi kesänä. Marokon kanssa isännyydestä mittelee Pohjois-Amerikan jaettuihin kisoihin tähtäävät Meksiko, Yhdysvallat ja Kanada.

Vuonna 2015 johtajan tehtävistä korruptioskandaalin vuoksi erotettu Blatter kertoi, että loogisesti katsoen Marokon tulisi olisi isäntämaa ja että nyt on jälleen Afrikan vuoro. Vuonna 2010 MM-kisat järjestettiin Etelä-Afrikassa.

FIFA on kieltänyt virkamiehiään kertomasta kantaansa kisaisännän valinnasta. Kielto ei kuitenkaan koske 81-vuotiasta Blatteria, joka sai erottamisensa yhteydessä seitsemän vuoden toimijakiellon FIFA:ssa.

Transfermarkt-sivuston mukaan Blatterin osallisuus vuoden 2022 MM-kisojen isäntämaan valinnassa johti lopulta hänen eroonsa. Tuolloin sveitsiläinen Blatter toivoi kisoja järjestettäväksi Yhdysvalloissa. Sittemmin Blatteria on syytetty korruptiosta muun muassa Yhdysvaltojen keskusrikospoliisin, FBI:n toimesta. Blatter ei tuolloin onnistunut tavoitteessaan ja vuoden 2022 kisat järjestetään Qatarissa.

Transfermarkt epäilee, että Pohjois-Amerikan yhteiskisat on turvallisempi kahdesta vaihtoehdosta muun muassa rakennuskannan, logistiikan ja potentiaalisten voittojen suhteen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja hänen kommenttinsa köyhistä maista on kuitenkin saanut FIFA:n 211 jäsenmaata pohtimaan kantaansa uudelleen.