Piskuinen Gibraltar on UEFA:n tuorein – ja samalla pienin – jäsenmaa, joka ei toistaiseksi ole menestyksellä juhlinut. Gibraltar on ollut parhaimmillaankin FIFA-rankingissa sijalla 205, ja nyt se on rankingin jaettu jumbo sijalla 206. Gibraltar on hävinnyt kaikki tähän mennessä pelaamaansa 20 EM- tai MM-karsintaottelua yhteismaalierolla 5-103.

Sunnuntaina Gibraltarilla kuitenkin juhlittiin. Gibraltar otti harjoitusmaaottelussa vasta historiansa toisen voiton, kun se kukisti vuoden 2004 EM-kisoissa nähdyn Latvian 1-0. Aiemmissa virallisissa maaotteluissaan Gibraltar oli kukistanut vieraskentällä Maltan vuonna 2014, mutta kotikentällä voitto oli sen ensimmäinen. FIFA:n jäsenmaana Gibraltar ei ollut aiemmin peliä voittanut.

Ottelun ainoan maalin ampui 89. minuutilla suorasta vapaapotkusta Englannin Kakkosliigan Notts Countyssa pelaava Liam Walker. Osuma oli Walkerin maajoukkueuralla toinen. Hän jakaa maalimäärällä Gibraltarin historiatilaston kärkipaikkaa.

David Garrido

@SkySportsDavid
WHAT A RESULT IN GIBRALTAR!!

They’ve beaten Latvia 1-0, Liam Walker scoring in the 88th minute 2nd official win as a UEFA nation, 1st official win as a FIFA nation! Also 1st win full stop in almost 4 years.

Congratulations, @GibraltarFA!!

#Team54 #GFA #LlanitoSoy

🇬🇮♥️

bet365

@bet365
Gibraltar (population 30,000) have just beaten Latvia (population 1.9 million).

Only their second ever win.

A day to remember.

👏

Lentokentälle ei ottelustadionilta ollut ainakaan pitkä matka, kuten allaolevista twiiteistä näkyy.

Kathryn Morgan ⚔️

@manckath
#Gibraltar goalie MOTM IMO. #GibLat

And loving the planes.

Satya Unadkat

@satyaunadkat
Casual @British_Airways flight during the #Gibraltar v #Latvia football match.
@UEFA