FIFA-rankingin jumbolle maan historian toinen voitto – nyt kaatui EM-kävijä Latvia

Piskuinen Gibraltar on UEFA:n tuorein – ja samalla pienin – jäsenmaa, joka ei toistaiseksi ole menestyksellä juhlinut. Gibraltar on ollut parhaimmillaankin FIFA-rankingissa sijalla 205, ja nyt se on rankingin jaettu jumbo sijalla 206. Gibraltar on hävinnyt kaikki tähän mennessä pelaamaansa 20 EM- tai MM-karsintaottelua yhteismaalierolla 5-103.

Sunnuntaina Gibraltarilla kuitenkin juhlittiin. Gibraltar otti harjoitusmaaottelussa vasta historiansa toisen voiton, kun se kukisti vuoden 2004 EM-kisoissa nähdyn Latvian 1-0. Aiemmissa virallisissa maaotteluissaan Gibraltar oli kukistanut vieraskentällä Maltan vuonna 2014, mutta kotikentällä voitto oli sen ensimmäinen. FIFA:n jäsenmaana Gibraltar ei ollut aiemmin peliä voittanut.

Ottelun ainoan maalin ampui 89. minuutilla suorasta vapaapotkusta Englannin Kakkosliigan Notts Countyssa pelaava Liam Walker. Osuma oli Walkerin maajoukkueuralla toinen. Hän jakaa maalimäärällä Gibraltarin historiatilaston kärkipaikkaa.

Lentokentälle ei ottelustadionilta ollut ainakaan pitkä matka, kuten allaolevista twiiteistä näkyy.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!